2244 TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Sıkça Sorulan Sorular

2244 TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Sıkça Sorulan Sorular

  1. Üniversitemiz 13 farklı Ar-Ge Merkezi ile 13 farklı faaliyet alanında 55 doktora öğrencisi yetiştirecektir.
  2. Başvuracak adaylardan beklenen özellikler ve çalışacakları konular aşağıdaki Tabloda verilmiştir. Başvuralar yapılırken bu konu göz önünde bulundurulmalıdır.
  3. Hiçbir kurumda çalışmayan adaylar burs kazanmaları durumunda doktora bitinceye kadar üniversitemizde çalışacaklardır. Bu süre boyunca tezlerini yapacakları bölüm/anabilim dalı veya laboratuvarda istihdam edileceklerdir.
  4. Üniversitemizde 2244 kapsamında istihdam edilen doktora öğrencilerinin haftanın belirli günleri ilgili firmanın Ar-Ge merkezinde bulunması gerekmektedir.
  5. Firmada çalışan 2244 doktora Bursiyerlerinin de haftanın belirli bir zamanlarında üniversitemizde bulunması gerekmektedir.
  6. Doktora öğrencilerine en fazla 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine en fazla 5 yıl süre ile aylık 4500 TL burs verilecektir. Özel sektörde çalışanlar için burs miktarı aylık 800TL’dir.
  7. Burs  süresi  Doktora öğrencilerine en fazla 4, bütünleşik doktora öğrencilerine ise en fazla 5 yıl olarak belirlenmiştir. Süre burs başladıktan sonra değil Doktora başladıktan sonraki zaman olarak hesaplanır.
  8. Çalışan bursiyerlerin başvuru yaptıkları ve üniversitemiz ile 2244 ortaklığı yapmış olan firmada çalışıyor/çalışacak olması gerekmektedir. Üniversite ile 2244 kapsamında ortaklık yapmamış bir firmada çalışan adayların başvuru yapması için işinden ayrılması gerekir.
  9. Destek alan projelerde bursiyerlerin seçimi üniversiteler ve sanayi kuruluşları tarafından mülakat şeklinde yapılacaktır.
  10. Bu öğrencilerin doktora öğrenimlerinin sonrasında sanayide istihdam edilmelerine yönelik 3 yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacaktır.
  11. Başvurular Ocak ayının son haftasında ilan edilecek  2018-2019 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılı Lisansüstü başvurularında yapılacaktır.
  12.  
  1. Bursa Uludağ Üniversitesinde tez aşamasına geçmemiş kriterlere uygun doktora veya bütünleşik doktora öğrencileri ilgili enstitüye durumu bildirir dilekçe ve özgeçmiş ile başvurularını yaparlar. Dilekçede hangi bölümde ve öğretim üyesi ile doktora/bütünleşik doktora yaptıklarını, hangi firma ile ve neden çalışmak istediklerini belirtmeleri gerekmektedir. Ayrıca başvurunun danışman öğretim üyesinin bilgisi dahilinde olduğunu belirtmek için danışman öğretim üyesinin iznini belirtir öğretim üyesinin dilekçesi de başvuruya eklenmelidir. Özgeçmişte doktora süresince alınan dersler, lisans ve yüksek lisans mezuniyet dereceleri, yabancı dil bilgisi (gerekli kanıt) mutlaka eklenmelidir.
  2. Üniversitemizle 2244 kapsamında ortaklık yapan firmaların Ar-Ge merkezinde çalışan doktora/bütünleşik doktora öğrencileri ilgili enstitüye dilekçe ile başvurmalıdırlar. Dilekçelerinde bu durumu belirtmeli ve firmanın bilgisinin olduğunu gösterir belgeyi eklemelidirler.
  3. Doktora/Bütünleşik Doktora başvurusunu yeni yapacak öğrenciler ise başvurusu sırasında 2244 TÜBİTAK Sanayi Doktora programı kapsamında da değerlendirilmek istediklerini belirtmelidirler. Doktora/Bütünleşik doktora sınavını kazanan öğrencilerden Özgeçmişleri ( Özgeçmişte lisans ve yüksek lisans mezuniyet dereceleri, yabancı dil bilgisi (gerekli kanıt) mutlaka eklenmelidir.) istenir. Bu öğrenciler 2244 kapsamındaki kabulleri için ilgili firma yetkililerinin de  katılımı ile mülakata alınır.
  4. Diğer Üniversitelerden Üniversitemiz programlarına yatay geçiş yapacak öğrencilerin yatay geçiş için gerekli koşulları sağlamaları gerekmektedir. Bu öğrencilerin başvuruları sırasında 2244 TÜBİTAK Sanayi Doktora programı kapsamında değerlendirilmek istediklerini ve hangi Firma için başvuru yaptıklarını belirtmeleri gerekmektedir. Yatay geçişleri kabul edilen öğrenciler 2244 kapsamındaki kabulleri için firma yetkililerinin de  katılımı ile mülakata alınır. Yatay geçiş yapacak öğrencilerin 2244 kapsamında başarılı olamayabileceklerini de göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Program Kapsamında Burs Verilecek Öğrencilerde Aranan Kriterler:

  1. Doktora programı için tezli yüksek lisans derecesine, bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  2. YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  3. Halen yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.
  4. Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak.
  5. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mensubiyeti, üyeliği, iltisakı veya irtibatı bulunmamak.
  6. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre disiplin cezası almamış olmak.
  7. 100/2000 bursiyeri olmamak
  8. Kamuda çalışmıyor olmak

 

 

Bursa Uludağ Üniversitesinin Programı Birlikte Yürüteceği Firmalar ve Doktora Öğrencisi Talepleri

 

FİRMA ADI

PROJE ADI

TALEP EDİLEN ÖĞRENCİ SAYISI

TALEP EDİLEN DOKTORA ALANLARI

 

ERMETAL OTOMOTİV VE EŞYA SANAYİ TİCARET A.Ş

Bütünleşik Sistemlerin ve Kontrol Ünitelerinin Tasarlanması

3

2 Makine Mühendisliği (Tasarım ve Akışkanlar Mekaniği)

1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Kontrol Elektroniği)

 

POLYTEKS TEKSTİL

Teknik Tekstillerde Kullanılmak Üzere Yüksek Performanslı İplik geliştirilmesi

3

2 Tekstil Mühendisliği

1 Fizik

 

GRAMMER KOLTUK SISTEMLERI

Ticari Araçlar için Yenilikçi Koltuk ve Alt Komponentlerin Tasarımı, Modellenmesi ve Üretilebilirliği

3

2 Makine Mühendisliği

1 Endüstri Mühendisliği

 

EMRE MAKİNA

Yenilikçi plastik kaynak makinelerinin ve mekanik-fiber atalet sistemlerinin geliştirilmesi

3

3 Makine Mühendisliği

AKTAŞ HAVA SÜSPANSIYONLARI A.Ş.

Raylı Sistemlerde Kullanılan Malzemelerin Geliştirilmesi

3

3 Makine Mühendisliği

KORTEKS MENSUCAT SAN.VE TİC. A.Ş

Polimer Sentezi ve Lif Çekimi

3

2 Tekstil Mühendisliği

1 Kimya, Kimya Mühendisliği

 

SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.

Bazı yeni süt ürünlerinin geliştirilmesi

3

3 Gıda Mühendisliği

TUSAŞ MOTOR SANAYİ A.Ş

Gaz Türbinli Motor Teknolojilerinin Geliştirilmesi

5

6 Makine Mühendisliği /Bütünleşik Doktora

EMKO ELEKTRONİK SAN. TIC. A.Ş.

Endüstriyel Gerçek Zamanlı Kontrol Sistemlerinin Geliştirilmesi

2

2 Elektrik-Elektronik Mühendisi

Elektronik Kart Tasarımı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

Geleceğin Otomobilleri İçin Rekabetçi Tasarım Ve Malzeme Geliştirme Girdilerinin İleri Teknoloji Uygulamaları İle Geliştirilmesi

6

3 Endüstri Mühendisi/ bilgisayar Mühendisi

3 Makine Mühendisi

TUSAŞ HAVACILIK VE UZAY SAN. A.Ş.

Bursa Uludağ Üniversitesi- TUSAŞ Sanayi Doktora Programı

14

4 Tekstil Mühendisliği

4 Makine Mühendisliği

3 Elektrik-Elektronik Mühendisliği

3 Fizik

B PLAS BURSA PLASTİK; METAL;İNŞAAT; ENERJİ;MADENCİLİK; JEOTERMAL VE TURİZM SAN.VE TİC.A.Ş.

Kompozit Üretim Teknolojileri

3

1 Kimya, Kimya Mühendisliği (Polimer Teknolojisi)

1 Makine Mühendisliği(Malzeme Alanında)

1 Makine Mühendisliği/Otomotiv Mühendisliği/Metalürji Mühendisliği (Malzeme Alanında)

 

         

 

 

 

 

 

 

Soyal-Payaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [10-Oca-2019]

Duyuru Görüntüleme : 10.696 - 0