LİSANS E-SINAV HAKKINDA DUYURU
 LİSANS E-SINAV HAKKINDA DUYURU

1. Yılsonu sınavları UKEY üzerinden klasik (yazılı) veya çoktan seçmeli (test) şeklinde yapılacaktır.

2. UKEY’e giriş yapamayan veya sınav sorularını cevaplamayan öğrenciler, başarısız sayılacaktır.

3. Mazeret sınavları 17-19 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

4. Bütünleme sınavları 22-27 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

5. Öğrenciler sınavdan önce Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında ilan edilen sınav türüne göre sınav materyalleri ile -yazılı sınavlar için A4 kağıdı, kalem, silgi vb.- hazır        bulunmalıdır.

6. Öğrenciler, sınav başlamadan önce sistemin açıklama bölümündeki yönergede belirtilen kuralları/şartları okuduklarına ve onayladıklarına ilişkin butonu işaretlemelidir.

7. Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunacak olan öğrenciler, sınav bitiş süresini izleyen 5 dakika içerisinde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsü almalı ve Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulların öğrenci isleri birimleri tarafından belirlenecek olan uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden mazeret sınav dilekçesi ile birlikte göndermelidir. Ekran görüntüsü alınması sürecinde Android işletimsistemi olan telefonları kullanan öğrenciler, NOTLAR uygulamasını kullanarak ekran görüntüsü almalı ve bu dosyayı iletmelidir. Iphone kullanıcıları, fotoğraf çektikten sonra çekilen fotoğrafın ekran görüntüsünü alıp bu dosyayı iletmelidir. Dekanlıklara yapılacak olan mazeret sınavı başvuruları ise bu çıktıları eklemek suretiyle mazeret sınav dilekçesi ile birlikte e-posta yoluyla, Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulların öğrenci işleri birimleri tarafından belirlenecek uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerine yapılacaktır.

KLASİK (YAZILI) SINAVLARA İLİŞKİN ALINAN KARARLAR

1. Öğrenciler sınav öncesinde A4 kâğıdı, kalem, silgi vb. sınav araçları hazır bulundurmalı ve sınav sürecinde A4 kağıdına -tek yaprak, iki sayfayı geçmeyecek biçimde- el yazıları ile soruları       cevaplandırmalıdır. Sınav bitiminde sınav kâğıdının bir fotoğrafını çekip koordinatör veya dersi veren öğretim elemanının kurumsal -uludag.edu.tr uzantılı- e-posta adresine, öğrenci numaralarından   oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden 5 dakika içerisinde göndermelidir. Öğretim elemanı, e-postayı aldıktan sonra ekinin/eklerinin olup olmadığını kontrol etmeli ve öğrenciye e-postayı aldığına ilişkin dönüt göndermelidir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-May-2020]

Haber Görüntüleme : [656]