Bölüm Hakkında

Coğrafya Bölümünün Kısa Tarihi

Bursa Uludağ Üniversitesi Coğrafya Bölümü ilk kez 2017’de öğrenci almıştır. Bölüm ilk mezunlarını 2021’de vermiştir. Coğrafya Bölümü, lisans eğitiminin yanında Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yüksek Lisans ve Doktora programlarına da sahiptir. Yüksek Lisans 2017, Doktora programı ise 2019 yılında ilk öğrencilerini almıştır. 

Coğrafya Bölümünün Sahiplendiği Görev (Özgörev)

Uluslararası standartlara uygun, yenilikçi ve 21. yy becerileri ile uyumlu eğitim vermek, bilimin ortak değerlerini benimseyen, ulusal ve uluslararası alanda özgün bilimsel araştırmalar yapan akademik bir ortam oluşturmak hedeflenir.

Coğrafya Bölümünün İleriye Yönelik Hedefleri (Uzgörü)

Etik değerleri benimseyen, bilimsel bilgi ve beceri üretimi için uluslararası standartlara sahip bir bilim ekosistemi oluşturmaktır.

Coğrafya Bölümümüzdeki Anabilim Dalları

Bölüm 4 Anabilim Dalından oluşmaktadır. Bunlar;

Anabilim dallarıdır.

Akademik Kadromuz

Bölümde akademik kadroda tam zamanlı olarak 3 Profesör, 1 Doçent, 3 Dr. Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Eğitim Öğretim

Bölümümüz lisans öğrencileri 4 yıllık eğitimleri boyunda 240 AKTS ile mezun olurlar. Lisans programından mezun olabilmek için toplam AKTS’nin %25’i karşılığında seçmeli ders alınmaktadır. Bölüm içi seçmeli derslerin yanında alan dışı seçmeli ders seçme olanağına da sahiptirler.

Coğrafya Bölümü Çift Anadal ve Yan Dal programları ile öğrenci kabul etmektedir.

Elde Edilen Unvan ve İstihdam Olanakları

Coğrafya bölümü mezunları Mesleki Yeterlilik Kurumunun Ulusal Meslek Standartlarına Dair yayınladığı tebliğe göre coğrafyacı unvanına sahiptirler. Mesleki standartları, meslek tanımı, meslek profili 24 Ocak 2022’de Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ ile ilan edilmiştir.

Mezunlarımız kamu ve özel sektörde belirli işlerde istihdam edilebilmektedir. Dört yıllık lisans mezuniyeti sonrasında öğretmenlik formasyon eğitimini tamamlamaları şartıyla devlet veya özel kurumlarda öğretmenlik yapabilmektedirler. Bunun yanında Coğrafi Bilgi Sistemleri donanımları ile kamu ve özel sektörde istihdam edilme fırsatlarına sahiptirler. Turizm, enerji, ulaşım, kentsel dönüşüm, su yönetimi, planlama, göç, kültür, afet yönetimi gibi alanlarda da coğrafyacı kimliği ile yer alma şansları bulunur.

 

                                        

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [23-Eyl-2022 09:04]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [30-Eyl-2022 11:27]

İçerik Görüntüleme : [1.297]