Coğrafya Bölümü 2. Sınıf öğrencilerine Güney Marmara’da “Flüvyal Jeomorfoloji” dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi.

08 Aralık 2018 tarihinde Prof. Dr. Hasan Özdemir başkanlığında ve Doç. Dr. Ali Yiğit ve Arş. Gör. İbrahim Eşim eşliğinde, Coğrafya 2. Sınıf öğrencilerine “Flüvyal Jeomorfoloji” zorunlu dersi kapsamında Güney Marmara’da teknik gezi düzenlenmiştir. Bu teknik gezi kapsamında öğrenciler “Kuzey Anadolu Fayı Oluşumu, KAF Güney kolu çek-ayır havzaları, Susurluk Çayı Havzası, Kestelek bor madeni,  Mustafakemalpaşa Çayı, menderes ve örgülü alüvyal yatak formları, taşkın ovası morfolojisi, kopmuş menderes yatağı, boğaz vadi oluşumu, delta oluşumu” konularında ders ve gözlemler yapmıştır. Teknik geziye katılan öğrencilere katılım sertifikaları verilmiştir. Bu teknik gezinin gerçekleşmesindeki katkısından dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [11-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : [1.193]