Coğrafya Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine Güneydoğu Marmara’da “Genel Jeomorfoloji I” dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi.
 Coğrafya Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine Güneydoğu Marmara’da “Genel Jeomorfoloji I” dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi.

24 Kasım 2018 tarihinde Prof. Dr. Hasan Özdemir başkanlığında ve Arş. Gör. İbrahim Eşim eşliğinde Coğrafya 1. Sınıf öğrencilerine “Genel Jeomorfoloji I” zorunlu dersi kapsamında Güneydoğu Marmara’da teknik gezi düzenlenmiştir. Bu teknik gezi kapsamında öğrenciler “Kuzey Anadolu Fayı Oluşumu, Karsak Boğazı, İznik Gölü oluşumu ve Gidegeni, Sölöz Deresi ve Deltası, Hımış Tipi Evler, Sarıkaya Fay Dikliği, Yalıtaşı Oluşumları, Dırazali Fayı- Gürle Fayı, Çek-Ayır Havzaları, Erozyon Oluşumu, Boğazköy Barajı ve Etkileri, İnegöl ve Yenişehir Havzalarının Oluşumu ve İnegöl-Yenişehir Birleştirme Boğazı ve Oluşumu, Litoloji-Jeomorforfoloji Etkileşimi” lokalitelerinde ve konularında ders ve gözlemler yapmıştır. Teknik geziye katılan öğrencilere katılım sertifikaları verilmiştir. Bu teknik gezinin gerçekleşmesindeki katkısından dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Kas-2018]

Haber Görüntüleme : [1.126]