Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP)
 Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP)

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve teknik heyeti, Ankara’ya giderek  görüşmelerde bulundu. Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi'yle görüşen heyet, yapılacak araştırmacı eğitimi için Bakanlığın sağlayacağı destekler ve işbirliği anlaşmalarını değerlendirdi. 

Heyet, TAİ-TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ve ROKETSAN Genel Müdürü Selçuk Yaşar'la da görüşmelerde bulunarak iki yeni SAYP protokolünü imzaladı.

SAYP

Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı SAYP; Müsteşarlığımız tarafından ODTÜ, ASELSAN, ROKETSAN ve TAI ile 2011 yılı Ekim ayında imzalanan işbirliği protokolleri ile hayata geçirilmiş, 2012 yılı içerisinde uygulanmaya başlanmıştır. HAVELSAN, MİLSOFT ve FNSS firmaları, 25 Kasım 2013 tarihinde imzalanan mutabakat metinleri ile Gazi Üniversitesi de 20 Şubat 2014 tarihinde imzalanan işbirliği protokolleriyle SAYP kapsamına dâhil olmuşlardır.

AMAÇ

1. Savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve SSM’nın yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesi,

2. Savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde yapılan lisansüstü tezlerin, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi,

3. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesidir.

UYGULAMA ESASLARI

1. SAYP kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrenciler, işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşları tarafından istihdam edilir. 2. Araştırmacılar, protokollerle belirlenen alanlarda ve koşullarda ilgili sanayi kuruluşunda görev yaparken üniversitelerde eğitimlerini sürdürürler.

3. Araştırmacılar, vaktinin bir bölümünü eğitim aldıkları üniversitede, diğer bölümünü ise ilgili sanayi kuruluşunda geçirirler.

4. Araştırmacıların lisansüstü tez konuları, üniversite öğretim üyeleri ve ilgili sanayi kuruluşlarının yetkilileri tarafından ortaklaşa belirlenir ve yönetilir.

Detaylı bilgi:​ SAYP_UYGULAMA_REHBERI.pdf

 

SAYP SÜRECİ

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : [1.882]