Farabi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, yurt içi öğrenci değişim programı olan FARABİ programına dahil olmuştur ve uygulamaktadır. Bu kapsamda Türkiye’deki pek çok  üniversite ile yapılmış olan ikili anlaşmalarla öğrencilerin belirli dönemlerde bu üniversitelerde eğitim almasını ve bu üniversitelerden gelecek değişim öğrencilerine eğitim vermeyi hedeflemektedir. 

Koşullar;

Farabi Değişim Programına başvuru dönemi genelde 1 Mart-15 Mart arasıdır. Bu tarihten önce üniversitemiz  Farabi Kurum Koordinatörlüğü, öğrencilerimizi başvuru yapmaya davet etmek için "giden değişim öğrencisi başvuru ilanı" adıyla bir ilan verir. Programa yılda bir kez başvuru yapılabilir. Mart başında alınan başvurular, bir sonraki eğitim-öğretim yılının güz ya da güz ve bahar dönemleri içindir. Mevzuata göre  bölümümüz öğrencilerinin programdan yararlanabilmesi için gerekli koşullar şu şekilde sıralanabilir:

•Bilgisayar Mühendisliği lisans, yüksek lisans ya da doktora programlarından birine kayıtlı öğrenci olmak,

•Gidilmek istenilen üniversite ile bölümümüzün  ikili anlaşmasının (protokol) olması ve bu anlaşmada bölümümüze kontenjan ayrılmış olması ,

•Bilgisayar Mühendisliği  Lisans öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması (lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyanlar başvuru yapamazlar)

•Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.50 olması (Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başlayacakları ilk yarıyıl için değişim programından yararlanamazlar),

•Alt dönemlerinde başarısız dersi olan öğrenciler, başvuru yapabilirler.

•Bilgisayar Mühendisliği bölümünde daha önce Farabi Değişim Programından yararlanmış olan öğrenciler tekrar başvuru yapamazlar.

•Zorunlu yabancı dil programı uygulayan bölüm / programlar için başvuru yapılacaksa yabancı dil muafiyet belgesine sahip olmak gereklidir.

Detaylı bilgi için üniversite sayfasına tıklayınız.

 

Bölümümüz Farabi Koordinatörü

Doç. Dr. Murtaza CİCİOĞLU (Koordinatör)

iletişim: murtazacicioglu@uludag.edu.tr

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [25-Nis-2022 10:28]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [26-Nis-2022 20:09]

İçerik Görüntüleme : [1.414]