YUDAB - Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları

Ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefi kapsamında, Yeni YÖK olarak birçok yeni program hayata geçirilmiştir.

Bu bağlamda, öncelediğimiz konulardan biri doktora eğitimi olmuştur. Ülkemizde doktora insan kaynağının nicelik olarak arttırılması yanı sıra nitelik olarak da iyileştirilmesi yolunda “YÖK 100/2000 Doktora Bursa Programı” ve “Öncelikli Alanlarda Araştırma Görevlisi Tahsisi” gibi çok sayıda çalışma yapılmıştır.

Dünya bilim literatürüne katılan “Yükseköğretimde Akıllı Uzmanlaşma” çalışmaları, üniversitelerimizin ve akademisyenlerimizin görüşleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların önerileri alınarak belirlenen öncelikli alanlarda yükseköğretim tarihinde ilk kez başlatılan “Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları (YUDAB)” ile Devlet üniversitelerinde doktora eğitiminin tez aşamasında olan 400 araştırma görevlisine yurt dışında en az 6 ay en fazla 1 yıl süreyle tezleri ile ilgili araştırma yapma imkanı sunulacaktır. Bu imkan Türk Yükseköğretiminde kalite çıtasının yükseltilmesi çabalarında yeni bir merhaledir.

Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen araştırma görevlileri, 17 Nisan 2018 – 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında https://yudab.yok.gov.tr internet adresinden başvurularını yapabilecektir.

Usul ve Esaslar için Tıklayınız
Öncelikli Alanlar için Tıklayınız