Pakistan'da düzenlenen çalıştay
 Pakistan'da düzenlenen çalıştay
 
 
Pakistan'da davetli konuşmacı olarak gittiğimiz arıcılık çalıştayında (PMAS-Arid Agriculture University) oldukça ilgi gördüğümüzü ve bizim çok sıcak karşılandığımızı belirtmek isterim. Pakistan halkının bizleri ne kadar çok sevdiklerini ve önem verdiklerini çok kolay bir şekilde görebilirsiniz. Bizde onları kendimize çok yakın hissettik ve ve gelecekte rotamızı biraz Doğu'ya çevirmemiz gerektiğini görmüş olduk. Bu zamana kadar Batı ile çalışırken aslında bize çok daha yakın olan Doğu'yu ihmal ettiğimizi daha yakından görmüş olduk. Artık Doğu'nun daha çok parlayacağı ve gelişeceği belirgin hale gelmiştir. 
 

Pakistan arıcılık konusunda bizim seviyemizde değil, bu konu yeni gündeme gelmiş ve arıcılığı geliştirme konusunda başta Üniversite Rektörü olmak üzere Ziraat Fakültesi Entomoloji bölümü çalışanlarının oldukça kararlı olduklarını gördük. Ülke coğrafyası arı ve arı florası açısından oldukça zengin olduğundan biraz çaba ile hızla yol alınabileceğini düşünüyorum. Bizde elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik.

 
PMAS-Arid Agriculture University aslında bir çok konuda yetişmiş akademisyenlere sahip olup bu akademisyenlerin bazıları (Ör. Entoloji Bölüm Başkanı) ülkemizde doktorasını tamamlamış ve dilimizi hala çok iyi bir şekilde konuşabiliyor. Yaklaşık 20 yıl öncesi ve ancak bu zaman içinde bir kaç kez ülkemize toplantı için gelmiş olmasına rağmen çok rahat konuşabiliyor. Yine Temel Bilimler Fakültesi dekanı ülkemizde doktorasını yapmış fakat ODTÜ mezunu olduğundan Türkçeyi iyi konuşamıyordu.
 
 
  Organik Kovanlar
 
Organik Kovanlar            Organik Kovanlar    

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-May-2017]

Haber Görüntüleme : [861]