EMBRİYO TRANSFER KURSU

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 07-11 Haziran 2021 tarihleri arasında,  Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylı,  "SIĞIRLARDA EMBRİYO TRANSFERİ" kursu düzenlenmiştir. Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Hakan SAĞIRKAYA ve Doç. Dr. Selim ALÇAY tarafından ilk kez gerçekleştirilen kurs kapsamda mevcut BİYOTEKNOLOJİK yöntemin hekimlerimize kuramsal ve uygulamalı olarak aktarılması sağlanmıştır.  Embriyo transferi ile verim ve diğer özellikler bakımından en iyi hayvanlardan elde edilen embriyolar, verim açısından düşük nitelikli hayvanlara nakledilerek çok sayıda üstün vasıflı yavruların elde edilmesi mümkün olmaktadır. Normal şartlarda bir inekten yılda bir yavru alınabilecek iken, embriyo transfer yöntemi ile bir inekten 1 yılda 20-100 buzağı alınabilmektedir. Böylece, popülasyon içerisinde üstün niteliklere sahip yüksek verimli hayvanların sayısı hızlı bir biçimde arttırılarak sürü ıslahı en üst düzeye çıkarılmaktadır.

Meslektaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaşılan kursa bakanlığın izni ile 15 Veteriner Hekim alınmıştır. Sertifikasyon kursu sonunda elde edecekleri kazanımlar ülkemiz hayvancılığına büyük katkı sağlayacaktır.

Haber Tarihi : [17-Haz-2021]

Haber Görüntüleme : [1.488]