Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR (S.S.S.)

  1. Aynı konu üzerine başka bir BİGG programı var mı?

Tematik BİGG programları mevcut olmakla birlikte, direkt ürün odaklı başka bir TÜBİTAK 1512 BİGG çağrısı bulunmamaktadır.

  1. Bu çağrı ile diğer BİGG programlarından farklı olarak ne gibi hizmetler sağlanacaktır?

Türkiye’nin en büyük hastanelerinden ve tıp fakültelerinden olan Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ve en köklü mühendislik fakültelerinden olan Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin ve çok farklı bölümlerden akademisyenlerle ve Bursa Uludağ Üniversitesi altyapılarıyla çalışma imkânı olacaktır. Ek olarak çağrıda iş işbirliğinde bulunan Coşkunöz firması başta olmak üzere birçok özel sektör kuruluşu ile ortak çalışma fırsatına kavuşulacaktır.

İlk müşteri ve sahada denemelerin yapılması, ürünler için ruhsatlandırma gibi pazara giderken ihtiyaç duyulacak çalışmalarda destek verilir.

Çağrı konuları ihtiyaç odağı ile ortaya çıktığından dolayı pazarı hazır ve büyüyen aynı zamanda da niş ürünler olması nedeniyle de TÜBİTAK 1512 programından geçmesi oldukça yüksektir. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi de ilk müşterisi olma fırsatı sağlayacağından fikirlerin ticarileşmesi çok daha hızlı olabilecektir.

Programdan mezun olup 1512 programına geçen ekiplere projenin yürütülmesinde, yatırım ihtiyaç tespiti ve yatırıma erişimde, ürünlerin ticarileşmesinde ve daha bir çok alanda destek verilecektir.

  1. Program kapsamında Bursa’da bulunmam gerekiyor mu?

Hayır, programımız kapsamında Bursa’da fiziki olarak bulunma zorunluluğunuz olmayacaktır. Program, Covid-19 tedbirlerine ve ulusal program içeriğine sahip olduğundan online olarak yürütülecektir.

  1. Bu bir Ar-Ge projesi mi?

TÜBİTAK 1512 programı yüksek ticari potansiyele sahip teknoloji altyapılı ürün/hizmetlerin geliştirilmesi için yapılacak Ar-Ge çalışmalarına hibe desteği vermektedir. Ancak program kapsamında hibe desteğinin alınması için bir sermaye şirketi kurulması gerekmektedir. Genel amaç ise bu proje kapsamında geliştirilecek ürün/hizmetlerin ticarileşmesidir.

  1. İş fikrim kapsamında oluşacak her türlü fikri ve ticari hak kime ait olacaktır?

Proje kapsamında Bursa Uludağ TTO (ULUKOZA yürütücüsü), Bursa Uludağ Üniversitesi ve iş birlikçilerimiz herhangi bir fikri veya ticari bir hak talep etmemektedir. Proje kapsamında ortaya çıkacak bütün haklar 1512 başvurusu sonucunun olumlu olması durumunda başvuran ekibin ortaklığı ile kurulacak olan firmaya ait olacaktır.

  1. Program hangi TÜBİTAK 1512 çağrısına yönelik olarak açıldı?

TÜBİTAK’ın, kesin olmamakla birlikte 2022 yılı 1. Çeyreği içerisinde bu çağrıyı açması düşünülmektedir. Çağrımız da bu çağrının iş planı başvuru tarihleri ile entegre olacaktır.

  1. Programa başvurumu nasıl yapabilirim?

Başvurular www.ulukoza.com adresinden yapılabilmektedir. Ayrıca aşağıdaki linkten de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8avWUguJMSMrHM4efdj9VKC5LO1_-JHjpb4hJcbOMXWNxfQ/viewform

Başvuru dosyasındaki sorulara hızlı erişim ihtiyacınız var ise aşağıdaki linkten sorulara ulaşabilirsiniz.

https://www.ulukoza.com/?jet_download=1103

  1. Program ile ilgili dokümanlara nereden erişim sağlayabilirim?

Program boyunca kullanılacak dokümanlara ULUKOZA internet sitesinin dokuman merkezinden ulaşabilirsiniz. Dokuman merkezinin bilgisi aşağıda bulunmaktadır.

https://www.ulukoza.com/dokuman-merkezi/

  1. Başvuru formunda BİGG4Tech Logosu var. BİGG4Tech nedir?

BiGG4tech, Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş., Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Çukurova Teknokent ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark partnerliğiyle oluşan bir konsorsiyumdur. BİGG4tech, TÜBİTAK 1512 Resmi Uygulayıcı Kuruluşu olan bu 4 kuruluşça ortak olarak yürütülür. Medikal ürünler çağrısı kapsamında toplanacak iş fikri sahibi ekipler Bursa Uludağ TTO’nun yürüttüğü ULUKOZA programı ile çalışacaklardır. Ancak diğer ortakların imkanlarından da yararlanabileceklerdir.

  1. Programa kimler başvurabilir?

Medikal Stapler ve membranlar konularında yeni bir ürün tasarım ve geliştirme çalışması, mevcut ürünlerin iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında fikriniz var ve ekibinize güveniyorsanız başvurularınızı bekliyoruz.

Program’a ekipçe veya bireysel olarak başvurulabilir. Ancak başvuran tek kişi olmaktadır. İlgili kişinin program sonunda kurulacak şirketin ortaklık yapısında bulunması gerekmektedir. Bu kişi için aşağıdaki sınırlamalar mevcuttur. Girişimciler ekip ise ekibin diğer üyelerinin bu kısıtlara uyması beklenmemektedir.

  1. Program ile ilgili başka sorularım da var. Cevaplarına nasıl ulaşabilirim?

www.ulukoza.com internet sitesinden ve aynı sitenin S.S.S. sekmesinden araştırabilir, ULUKOZA ekibine buttoulukoza@uludag.edu.tr e-posta adresi üzerinden sorularınızı ulaştırabilirsiniz.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [28-Eyl-2021 12:16]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [28-Eyl-2021 12:16]

İçerik Görüntüleme : [430]