Hikayemiz

Tüm sektörlerde olduğu gibi, medikal alanda da ihtiyaç duyulan ürünlerin yerli kaynaklar kullanılarak tasarlanması, üretilmesi ve yurtdışı pazarlarda rekabetçi olarak pazarlanması için ülke çapında birçok faaliyet yürütülüyor. Bu kapsamda Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın aldığı inisiyatif ile Sağlık Sanayi İşbirliği Platformu kurulmuştur. Bu platform altında sanayi paydaşlarımızla birlikte (ÇOSKUNÖZ Holding, ERMAKSAN, NOBEL İlaç ve ATİGEN gibi) birçok çalışma yürütülmektedir.

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın organize ettiği düzenli toplantılar yapılmaya başlandı. Bu toplantılar sırasında Türkiye’de hastanelerde yoğun olarak kullanılan ve pazarı sürekli artmakta olan ve %100 ithal edilen medikal ürünlere odaklanılması gerektiği kararına varıldı. Hastanemizde en yoğun olarak kullanılan kalemler çıkartıldığında bunların başında cerrahi zımbaların ve biyoloijk membranların (diyaliz membranları gibi) geldiği görüldü. Bu kalemlerin Türkiye ve Dünya pazar araştırması yapıldı ve bu iki kalemin Türkiye’de üretilebilmesi için neler yapılabileceği hakkında çalışmalara başlandı. Sanayi paydaşlarımızla yapılan toplantılardan birinde Coşkunöz Holding Ar-ge Direktörü Volkan Akıncı’nın bu saptadığımız öncelikli alanlarda özel bir çağrı açılabileceği ve farkındalık yaratarak bu ürünlerin ilk olarak ülkemizde yapılabilirliğinin adımlarının atılabileceği bakışını sunması ile bu fikir benimsendi ve kollar sıvandı.  Tıp Fakültesi Dekanlığının üst yönetimin onayını alması ile süreç başladı.

Özel sektör, hastane ve üniversite temsilcileri ile yapılan çalışmalar neticesinde Medikal Staplerin ve Medikal Membranların Türkiye’deki bilgi birikimi ile geliştirilebileceğine ve hatta çok daha yeni teknik çözümlerin ortaya çıkabileceğine kanaat getirildi. Yapılacak çalışmaların da TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği ile ilk yatırım ihtiyacının büyük oranda karşılanabileceği düşünülerek TTO ile yapılan toplantı sonucunda programın BİGG entegrasyonu gerçekleştirildi.

Umudumuz savunma sanayisinde olduğu gibi sağlık alanında da kullanılan teknoloji ve ürünler konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmaktır. Bu doğrultuda Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenleri olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışacağız. Bu amaçla Tıp Fakültesi bünyesindeki Klinik Araştırmalar birimi “Klinik Araştırmalar Merkezi” haline getirildi ve yönergisi Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun onayı ile yürürlüğe girmiştir.

Animasyon Süreci

Cerrahi Zımba ve Biyolojik Membran için çıkılan BİGG çağrısının duyurusu için yapılan kısa animasyonlar üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyenlerin ortak çalışması sonucu ortaya çıktı. Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdülmecit YILDIZ, Doç. Dr. Özgen IŞIK ve Doç. Dr. Burhan ÇOŞKUN’un rehberliğinde hazırlanan görselleri Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezin Türk Kaya resimledi. Hazırlanan görseller Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Betül Rahim tarafından hareketlendirildi. Animasyonların içeriğinde üretimi planlanan Cerrahi Zımba ve Biyolojik Membran hakkında bilgiler bulunmaktadır. Animasyonların seslendirmesi 2019 yılı B.U.Ü Tıp Fakültesi mezunlarımızdan Dr. Kerim HASÇELİK tarafından yapılmıştır. 

Animasyona Özel  Beste

"BURSA'NIN UFAK TEFEK TAŞLARI BÜYÜYOR!"

Müzik projeye özel olarak piyanist ve besteci Özgür Ünaldı tarafından bestelenmiştir. Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olan Ünaldı, müziğini kendisi yorumlamıştır. Enerjik, ilham verici ve konuya uygun olarak notalara dökülen müzik, türkünün ritmi gibi dokuz/sekizlik'tir. Müziğin içinde türkünün motiflerini ve ezgisini duymak mümkündür. Bursa'ya ait bir proje olması sebebiyle müzikte Bursa temasının belli olması talep edilmiş ve "Bursa'nın Ufak Tefek Taşları" türküsü, müziğin esin kaynağı olarak seçilmiştir.

Çalışma Grubu: Prof. Dr. Ekrem KAYA, Oya COSKUNÖZ AKTAŞ, Volkan AKINCI, Prof. Dr. Barbaros ORAL, Prof. Dr. FATIH KARPAT, Doç. Dr. Şehime G. TEMEL, Doç. Dr. Tülin İNKAYA, Doç. Dr. Abdülmecit YILDIZ, Doç. Dr. Burhan ÇOŞKUN, Doç. Dr. Özgen IŞIK, Prof. Dr. Yakup AYKUT, Prof. Dr. Erkan ÖZDEMİR, BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Nihal SAĞLAM, Mustafa Yetkin AYDINLI, E. Erkin BİLALOĞLU, Yarenur TÜRE.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [28-Eyl-2021 10:20]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [10-Kas-2021 20:03]

İçerik Görüntüleme : [675]