Dokusunda Sanat Var - Kumaş Tasarım Yarışması

Sevgili Meslektaşlarımız,

“Doku Kumaş Tasarım Yarışması”, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü, TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) Güney Bölge Şube iş birliği ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen, yaratıcılıklarını ürüne dönüştürmek isteyen özgün yeteneklere bu fırsatı sağlayarak tekstil sektörüne katma değerli tasarımlar kazandırmayı amaçlayan kumaş tasarımına yönelik bir yarışma olup, öğrenci ve profesyonel katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir.

“Doku Kumaş Tasarım Yarışması”, özgün ve yenilikçi tasarım sahibi katılımcıları, tasarım projelerine teknik ve finansal katkı sağlayabilecek uzmanlarla buluşturup ikili veya çoklu iş birliklerinin kurulabileceği bir platform oluşturmayı hedeflemektedir. Böylece yeni tasarımcıların ortaya çıkmasını ve yetiştirilmesini teşvik ederek sektörün yenilikçi ve özgün karakterinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

“Doku Kumaş Tasarım Yarışması” ile ilgili detaylara www.dokusundasanatvar.org web sitesi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru: 17 Mayıs

Web sitemiz üzerinden şartnameye uygun başvuru yapılır. (www.dokusundasanatvar.org)

Ön Değerlendirme ve Sonuçların Açıklanması: 24 Mayıs