2020-2021 GÜZ YARIYILI STAJ UYGULAMA ESASLARI

B.U.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2020-2021 GÜZ YARIYILI STAJ UYGULAMA ESASLARI

 

BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarında stajlar;

Dönem Dışı Staj; yaz öğretimi, güz ve bahar yarıyılları ile sınav dönemleri dışında kalan sürede yapılan stajı ifade eder. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir. 
Dönem İçi Staj; güz ve bahar yarıyılları boyunca perşembe ve cuma günleri haftada iki gün süreyle yapılan stajı ifade eder. Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Otomasyonu’nda yedinci ve sekizinci yarıyıllarda bulunan öğrenciler, Fakülte Staj Koordinasyon Kurulunun belirlediği protokol imzalanmış ve Bursa İl Genelinde kurulu olan işyerlerinde staj yapabilirler. 
Dönem dışı staj ile dönem içi staj birbirine eşdeğerdir. Öğrenciler, 60 iş günü stajlarını isterlerse dönem içi isterlerse de dönem dışı staj olarak yapabilirler.

olarak tanımlanmıştır.

Yukarıda da belirtildiği üzere, dönem içi staj protokol imzalanmış firmalarda haftanın iki günü hem güz hem de bahar yarıyılları boyunda (tüm yıl) devam eden stajı ifade ederken, dönem dışı staj ders dönemleri dışında kalan sürede yapılan stajları (yaz stajlarını) ifade etmektedir.

COVİD’19 Pandemisi nedeniyle 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında derslerin online (uzaktan) eğitim olarak yapılmasına karar verilmiştir. Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu 08.09.2020 tarihli 2020/49 sayılı Fakülte Yönetim Kurulunda 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Güz Dönemi Staj Uygulamasına ilişkin kararlar almıştır. Bu kararlar ile (güz yarıyılı ile sınırlı kalmak kaydıyla) son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan öğrencilerimiz güz dönemi süresince de dönem dışı staj kapsamında staj yapabilecektir. Alınan kararlara buradan ulaşabilirsiniz.

Dönem içi staj kapsamında yapılacak olan stajlar daha önceki yıllarda olduğu gibi (yüz yüze) devam edecektir. Dönem içi staj yapılabilecek firmalar, kontenjanları, başvuru süreleri ve gerekli diğer duyurular bölüm web sayfamız üzerinden öğrencilerimize ilan edilecektir.

 

Tekstil Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [22-Eyl-2020 12:31]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [30-Eyl-2020 10:42]

Duyuru Görüntüleme : [2.528]