2019-2020 YAZ DÖNEMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI (Güncellendi: 17.06.2020)

B.U.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2019-2020 YAZ DÖNEMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosunun 04.06.2020 tarih ve 2020-15 Sayılı Toplantısında alınan 11 nolu kararı uyarınca 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz dönemi ile sınırlı kalmak kaydıyla 2020 yılı yaz stajları aşağıdaki gibi uygulanacaktır.

Öğrenciler, Tekstil Mühendisliği Bölümü staj değerlendirme esaslarına uygun olarak yüzyüze ve/veya uzaktan öğretim yoluyla staj yapabilecektir.

Yüz Yüze Staj: Öğrenciler stajlarını; yaz okulu dönemi de dahil olmak üzere uygun zamanlarda (pazar günleri ve resmi tatiller haricinde); COVID-19 pandemisi sebebiyle Bilim Kurulu’nun belirlediği önlemleri alan (maske, sosyal mesafe, hijyen) tekstil işletmelerinde yapabilecektir. Öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı ile ilgili sigorta işlemleri daha önceki yıllarda olduğu gibi Fakülte SGK bürosu tarafından gerçekleştirilecektir.

İşlem akışı:

Uzaktan Öğretim Yoluyla Staj:

Öğrenciler 2019-2020 Yaz Öğretimi boyunca sınırlı kalmak üzere, istenmesi durumunda online staj imkanı sunan iş yerlerinde ve/veya BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölümünün hazırladığı uzaktan eğitim programına dahil olarak uzaktan öğretim yoluyla staj yapabilecektir.

1) Öğrenciler stajlarını; Tekstil Mühendisliği Bölümünün hazırladığı uzaktan öğretim programına dahil olarak yapabilecektir.

Stajlar Tekstil Mühendisliği bölümünün öğrencilere vereceği tasarım, proje, vaka analizi vb. faaliyetlerle yaptırılcaktır. Uzaktan öğretim yoluyla staj yapmak isteyen öğrencilerin, 28 Haziran 2020 tarihine kadar stajtekstil@uludag.edu.tr adresine ekte verilen Uzaktan Öğretim Yoluyla Staj Başvuru Formunu doldurup e-posta atmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Uzaktan öğretim yoluyla yapılacak stajlar 6 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak ve bitiş tarihleri öğrencilerin staj yapmak istedikleri süre göz önüne alınarak haftalık 5 iş günü üzerinden hesaplanacaktır. Uzaktan öğretim yoluyla yapılacak staj süresi azami 30 iş günüdür. Mezuniyet aşamasında olan öğrenciler eksik stajları 30 iş gününden fazla ve yüz yüze staj için işyeri bulamamışlar ise, bu öğrenciler eksik stajlarını da uzaktan öğretim yoluyla tamamlayabilir. Uzaktan öğretim yoluyla yapılacak stajlarla ilgili bilgilendirme öğrencilere başvuruda bulundukları e-posta adresleri üzerinden gerçekleştirilecektir. Uzaktan öğretim yoluyla staj yapan öğrenciler için iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılmayacaktır.

İşlem akışı:

2) Öğrenciler stajlarını; uzaktan öğretim yoluyla staj yapılmasına olanak sağlayan firmalarda (firmalarla iletişime geçme öğrencinin sorumluluğundadır) yapabilecektir.

Öğrenciler stajlarını; yaz okulu dönemi de dahil olmak üzere uygun zamanlarda (pazar günleri ve resmi tatiller haricinde) yapabilecektir.

İşlem akışı:

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [15-Haz-2020 13:12]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Eyl-2020 12:25]

Duyuru Görüntüleme : [3.136]