Haber

24.04.2017 17:00:52

UNIDO Dondurma Üretim Iznini Aldik

Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programi ögretim görevlisi ve ögrencileri, obezite sorununu göz önüne alarak probiyotik ve prebiyotik içerikli "yeni nesil" dondurma ürettimi için gerekli tüm prosedürleri tamamladi.

Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programi Ögretim Görevlisi Dr. Engin Yilmaz, Bilimsel Arastirma Projesi kapsaminda baslattiklari “Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanilarak yeni nesil dondurma üretimi” projesine ait alt yapi çalismalari sonlandirildi ve dondurma çesitleri ögrenci senliklerine kadar merkez kampüs'de tüketiciyle bulusacak.

TBMYO Süt ve Ürünleri Programi Ögretim Görevlisi Dr.Pelin Akyuva'nin, Bilimsel Arastirma Alt Yapi Projesi kapsaminda yürüttügü projesi kapsaminda geleneksel yöntemler ile hazirlanacak kefir, sahlep ve meyveli yogurt ile tüketiciye sunulacak süt ürünleri çesitliligi arttirilcaktir.

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 1125
Eklenme Tarihi: 24.04.2017 17:00:52
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş