09.12.2025 tarihinde Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Nur YÜKSEK eşliğinde Has Tavuk firmasına düzenlenen teknik geziye katıldılar. 1972 yılında Bursa’da Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından kurulup, kurumsallaştırılan ve bugüne getirilen Has Tavuk, sürekli gelişme, teknolojiye ayak uydurma ve sektörü yakından takip ederek gelişen bir anlayışa sahip, damızlık yumurtadan, yumurtalık ve etlik civcive, yarkadan, yem ve tavuk eti üretimine kadar tavukçuluğa dair her alanda hizmet etmektedir. Has Tavuk Türkiye’de yumurtalık civciv üretiminin %70’ini karşılamakla birlikte aynı zamanda kuluçka kapasitesiyle tek çatı altında Avrupa ve Türkiye’nin en büyük damızlık firmasıdır.
Teknik geziye fabrika tanıtımının ve üretim aşamalarının anlatıldığı eğitim ile başlandı. Eğitimde Kalite Müdür Yardımcısı Gıda Müh. Özgür SANA Has Tavuk’un sahip olduğu Aeroscalder teknolojisi sayesinde; tavukların tüylerinin yoğunlaştırılmış hava akımı kullanılarak yumuşatıldığını tavukların birbirine hiç temas etmeden en hijyenik şekilde üretildiğini ve su yerine yoğun hava kullanılarak yapılan soğutma sayesinde, tavukların doğal renkleri ve kokularının korunduğunu anlatarak çiftlikten sofraya kadar kesintisiz uygulanan bu 4 aşamalı hijyen bariyeri sayesinde ürünlerin gıda güvenliği zincirinin ve hijyen kurallarının bozulmadan üretiminin devam ettiğini belirtti. Bunlarla birlikte Gıda Müh. Özgür SANA kuru kesim tekniğinin Türkiye’de uygulayan ilk fabrika olan Has Tavuk ’un kuru kesim ile daha lezzetli, daha yumuşak, daha hijyenik tavuk üretimi yapıldığının önemini vurguladı. Ayrıca tavukların kesiminin “helal kesim” ile gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
Kurumsal İletişim Müdürü Bircan ÖZKAN hem firmanın işleyişi hakkında detaylı bilgi vermeye devam etti eğitimin sonunda ise bizden gelen soruları yanıtladı.
Verilen eğitimin ardından firma gezdirilerek öğrencilerimize öğle yemeği ikram edildi. Düzenlenen teknik gezide destekleri için Kurumsal İletişim Müdürü Bircan ÖZKAN ve Kalite Müdür Yardımcısı Gıda Müh. Özgür SANA’ ya teşekkür ederiz.
Bilgi
Okunma Sayısı: 56
Eklenme Tarihi: 16.12.2025 13:58:17
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 13:58:23