BEBKA Tarafından Düzenlenen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Projeleri Kapanış Toplantısı ve Beceri Geliştirme Çalıştayına Katıldık
 BEBKA Tarafından Düzenlenen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Projeleri Kapanış Toplantısı ve Beceri Geliştirme Çalıştayına Katıldık

BEBKA TR41/19/MEG/0063 nolu Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Projesi “Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesine Yönelik BUÜ Teknik Bilimler MYO Uygulamalı Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında BEBKA tarafından projemiz başarılı proje olarak seçilmiş ve 27.01.2022 tarihinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansında tamamlanan projemiz ile ilgili yoğun katılımlı toplantıda Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından proje kapanış sunumu yapılmıştır.

Ayrıca toplantı programı içerisinde genç istihdamı teması kapsamında, işgücünü ve yeteneklerini iş hayatına hazırlamaya yardımcı olmak için gençleri, eğiticileri ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek; gençlere rekabet etme, deneyimleme ve seçtikleri becerilerde en iyi olmayı öğrenme şansı vermek amacıyla Beceri Geliştirme Programı fikir ve öneriler Çalıştayı düzenlenmiştir. Toplantıya ve Çalıştaya TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müdür Yardımcıları  Dr. M. Ertan Güneş ve Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım katılmışlardır. Çalıştay yuvarlak masa düzeninde gerçekleştirilmiş, müdürümüz ve müdür yardımcılarımız bu konuda mesleki eğitimdeki deneyimleriyle fikirlerini beyan ederek çalıştaya katkı sağlamışlardır.

Program kapsamında meslek yüksekokullarında ve meslek liselerinde son sınıfta öğrenim gören öğrenciler Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde eğitim ve endüstride öne çıkan alanlarda uzmanlıklarını geliştirmeleri ve sergilemeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda becerisi yüksek gençleri motive etmek ve istihdam edilebilirliklerini kolaylaştırmak amacıyla bölgedeki sanayi kuruluşlarının ve paydaşların işbirliği ile TR41 Bölgesinde mesleki yarışmalardan oluşan beceri geliştirme etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik sonunda mesleki ve teknik becerilerin geliştirilmesini teşvik etmek ve diğer gençlere örnek olmak amacıyla başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesinin yanı sıra mezun olduktan sonra istihdam edilmeleri de planlanmaktadır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Oca-2022]

Haber Görüntüleme : [1.051]