Mesleki Eğitiminize Bizimle Yön Verin
 Mesleki Eğitiminize Bizimle Yön Verin

Ülkemizin üretim üssü olan Bursa’da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sektörle iş birliği içinde yetiştirmek, sektörle iş birliği açısından örnek okul modeli oluşturmak, sektörün mesleki ve teknik eğitime olan ilgisini ve desteğini artırmak, amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Teknik Bilimler MYO, tercih edilebilirlik sıralamalarında her yıl olduğu gibi 2020-2021 yerleştirme sonuçlarına göre taban puanları başarı sıralamasında bir çok devlet ve vakıf üniversitesini geride bırakarak  zirvede yer almıştır.  

Toplamda 19 program ve yaklaşık 4500 civarı öğrencisi ile ülkemizin hem en başarılı hem de en büyük meslek yüksek okullarından birisi olan TBMYO, pek çok programı yerleştirmede ilk 3 sırada yer almaktadır. Öğrencilerimizin tercihleri sırasında başarılı olmamızın nedenleri arasında elbette kaliteli eğitim anlayışımız ve sektörde mezunlarımızın buldukları iş imkanları önemli rol oynamaktadır.   

Mesleki ve teknik eğitimde sektör işbirliğini güçlendirmeyi, kaliteyi artırmayı, eğitim alt yapısını güçlendirmeyi, mezunlarının istihdamını kolaylaştırmayı öncelikli hedefleri arasında tutan TBMYO, öğrencilerin kendi alanlarında uzmanlaşmasını sağlarken  gelişen teknolojiyle birlikte  kendilerini geliştirmelerini ve kazandıkları bu bilgi, becerileri sorumlu birer mesleki eleman düşüncesiyle öğrencileri sektöre hazırlamayı hedeflemektedir. Pandemiye rağmen, hem eğitim-öğretim faaliyetlerini, hem de öğrenci-sektör buluşmalarını bu yıl da aksatmadan sürdürmüştür. Her program için ve yüksek okulun geneli için ayrı ayrı oluşturulan danışma kurulları toplantıları ile mesleki ve teknik eğitimde yapılan iyileştirme çalışmalarını sektöre aktarılması, karşılıklı görüş alış verişinde bulunulması ve mesleki ve teknik eğitimde eğitim-sektör işbirliğinin geliştirmesi için düzenli periyodlarla eğitim-sektör danışma kurulu toplantıları yapılmaktadır. Öğrenci-sektör buluşmalarında ise, online ortamda çok sayıda toplantı düzenlenmiş ve sektörün ileri gelenleri ile öğrenciler buluşturulmuştur. Bu yıl sadece bahar yarıyılında yapılan online toplantılara binden fazla öğrenci katılım sağlamıştır. 

Eğitim anlayışımız sadece teorik bilgiye dayalı olmayıp uygulama eğitimlerinin yanında öğrencilerimize sektörü tanıma amaçlı iş yeri eğitimleri verilmektedir. Yine bu dönemde öğrencilerimizin eğitim süreci içerisinde ile iş yeri eğitim uygulamaları yapılarak iş yaşamını erken tanıması böylece mesleki becerilerini geliştirmesi sağlanmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2021]

Haber Görüntüleme : [1.305]