Dijital Platformda İş Akışı Takibi Yazılımı Webinarı Gerçekleştildi
 Dijital Platformda İş Akışı Takibi Yazılımı Webinarı Gerçekleştildi

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde  “Dijital Platformda İş Akışı Takibi Yazılımı” semineri tamamlandı. Bu seminerle programlama öğrencilerinin mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilmesi ve yeni teknolojik gelişmelere adaptasyonunun sağlanması amaçlanmıştır.

 Monitör Dijital Bilgisayar ve Eğitim Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti.   Kurucu ortaklarından Sayın Fahri Erbakan, Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 kapsamında sanayi devrimi ile başlayan dijitalleşme sürecinden bahsederken, şirketlerin bilgi, insan ve teknoloji kaynaklarını yeni kombinasyonlarla birleştirerek, yeni iş modelleri geliştirmek, benzersiz müşteri deneyimleri oluşturmak, yeni ürün ve hizmetleri mümkün kılmak ve şirket kaynaklarını çok daha etkin kullanmak için teknolojiyi bu kaynaklara uygulamanın önemini vurgulamıştır. Nesnelerin internetinin önemini vurgulamış ve bu teknolojinin Endüstri 4.0’da yaratacağı değer ve avantajlardan bahsetmiştir. Yeni bir Bilişim Teknolojileri hizmeti sunma modeli olan bulut bilişimin ise firmalara hem ekonomik hem de iş becerileri anlamında çeşitli fırsatlar ve avantajlar sağlayacağını belirtmiştir. Ayrıca oluşturdukları İş Akışı Takibi yazılımlarının dijital dönüşümü desteklediğini ve yeni teknolojilere kolay adapte edilebildiğini vurgulamıştır.

Kurucu ortaklardan Sayın Yeşim Erbakan ise Dijitalleşme ile çalışan profilinin, organizasyon, kültür, rekabet, süreç ve proje yönetimin değiştiğini ve bu değişimin kurumlarda yarattığı dinamizmin etkisine değinmiştir. Dijital dönüşüm yolculuğunda kurumların nerede olmak istediği, şuan nerede olduğu ve hedefe giden yolun öneminden bahsetmiştir. Dijital dönüşümde değer yaratmanın Veri Üretme (Sensör Teknolojisi), Veri Toplama (Nesnelerin İnterneti), Veri Paylaşma (Bulut Bilişim), Veri Analizi (Big Data) ve Karar Verme (Yapay Zeka) uygulamaları ile olabileceğini vurgulamıştır. Ayrıca tüm bu teknolojiler doğru kullanılırsa üretimde dönüşümün gerçekleştirilebileceği, kalite, yüksek verim, esneklik kabiliyeti ve hız kazanılabileceğini belirtmiştir. Yazılımda fark yaratmak için İş Akışı Takibi Yazılımı ile farklı bir yazılım geliştirdiklerini ve bu yazılımın iş akış  süreçlerinde ciddi kolaylık sağladığı ve kurumlarda verimliliği arttırdığını belirtmiştir.

Üretim Müdürü ve şirket ortağı Sayın Murat Ergen ise, MRP ve ERP yazılımlarının  öneminden bahsetmiş, Dijital Platformda İş Akışı Takibi Yazılımının işleyişini anlatarak yazılım üzerinde iş akışı yönetiminin uygulamalı örneklerini göstermiştir. Kendi yazılımları olan Otoman ve Texman yazılımının işleyisi, Arcflow Döküman Arşivleme Sistemi ve şirkelerin işleyişine özel yapmış oldukları yazılım uygulamalarını nasıl yaptıklarından bahsederek öğrencilerimizin bu konularda bilgilenmesini sağlamıştır.

Monitör Dijital Bilgisayar ve Eğitim Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne Bilgisayar Programcılığı Programına yaptıkları katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : [1.400]