Haber

23.12.2019 14:49:09

BEBKA Mali Destek Programi Toplu Imza Töreni Gerçeklesti

BEBKA Mali Destek Programi Toplu Imza Töreni Gerçeklesti

 

BEBKA Mali Destek Programi Toplu imza töreni baslarken katilimcilara bir anket uygulamasi yapilmistir. “Mesleki Egitimin Ülkemizde Gelisimini Desteklemek için Neler Yapilmasi Gerektigi” ile ilgili soruya 416 kisi katildi ve sonucunda 57 kisi Kapasite Gelistirme, 114 kisi Dijitallesme, 136 kisi Müfredat Gelistirme, 172 kisi ModernEegitim Altyapilari, 176 kisi Egitici Egitimleri ve 308 kisi Sanayi ve Okul isbirligi cevabini vermistir. Bu sonuca göre Sanayi ve Okul isbirliginin önemi bir kez daha vurgulanmistir.

Konusmalarinda BEBKA Genel Sekreteri Ismail Gerim, Mesleki ve teknik egitimin öneminden bahsetti. 2010-2018 yillari arasinda destek programlariyla 213 Milyon TL yatirim destegi verdiklerini belirtmistir. 2019 yili Mali Destek Programinin 27 Milyon TL oldugu, 17 Milyon TL’nin Mesleki Egitimin Gelistirilmesi, 10 Milyon TL’nin  da Girisimciligin Gelistiirlmesi için tahsis edildigi ve 2019 yili için Mali Destek Programindan toplam 16 Meslek Lisesi, 2 MYO ve 1 BUTGEM olmak üzere  toplam 19 projeye destek verdiklerini ifade etmistir.
 

BTSO Yönetim kurulu üyesi Osman Nemli,  Mesleki Egitimin önemi tartisilmaz oldugunu, sanayinin en önemli istihdam ihtiyacinin mesleki egitimden mezun kisiler olusturdugunu ifade etmistir. BTSO olarak mesleki ve teknik egitimi desteklediklerini ve bu destegi BTSO’ya bagli mesleki egitim kurumu olan BUTGEM kurumuyla da mesleki ve teknik egitimler vererek bu sürece destek verdiklerini vurgulamistir.
 

Sayin Rektörümüz Saim Kilavuz, Bilim ve aklin aydinliginda önümüzdeki süreçte mesleki ve teknik egitime gereken önemin verilmesi gerektigi sözleriyle konusmasina baslamistir. Üniversitelerde lisans,  yüksek lisans mezunlarinin yaninda toplumun en büyük ihtiyacinin meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunlari oldugunu söylemistir. Bursa Uludag Üniversitesinde 15 MYO oldugunu ve bu yüksekokullarin doluluk oraninin %97,4 oldugunu, yüksekokullarimizin çok tercih edildigini ve Teknik Bilimler MYO’nun Türkiye’de bir numara oldugunu belirtmistir.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas,  Bursa’nin 2023 hedefleri çerçevesinde üretim, ticaret ve mesleki teknik egitim oldugunu belirtmistir. Sektörde nitelikli isgücüne ihtiyaç oldugunu bunun da mesleki egitimle saglanabilecegi vurgusunu yapmistir. Büyüksehir Belediyesinin BUSMEK’de mesleki ve teknik egitimler yaparak bu sürece destek oldugunu belirtmistir. Mesleki egitimin ülkemizin gelisimi için çok önemli oldugunu ve  BEBKA’nin da bu çerçevede bu misyonu yerine getirdigini dile getirmistir.

Bursa Valisi Yakup Canbolat BEBKA’nin mesleki egitimin gelistirilmesi için önemli bir kurum oldugunu ve çok sayida projeyi destekledigini belirtmistir. Bölge vizyonu bölgenin kalkinmasina destek vermek, rekabetçi ve sürdürülebilir üretim için mesleki egitimin çok önemli oldugu vurgusunu yapmistir. Bursa ilinde mesleki egitim alan 56.334 kisi oldugunu ve istihdam için nitelikli eleman sayisinin arttirilmasi gerektigini söylemistir. Mesleki ve teknik egitimin gelisimi için Sanayi ve okul isbirliginin önemini vurgulamistir. Bölgenin rekabet gücünün arttirilmasi için BEBKA’nin 2019 yili içinde 11 milyon TL destek ile bölgede mesleki egitimin gelisimine katki sagladigini belirtmistir.



Bilgi

Okunma Sayısı: 2341
Eklenme Tarihi: 23.12.2019 14:49:09
Güncelleme Tarihi: 23.12.2019 15:03:12

Paylaş