Basvuru ve Taninma

BASVURU

Meslek Yüksekokulunda ögrenim gören ögrenciler Erasmus Ögrenim Hareketliliginden fayfalanabilmeleri için yüksekokulda egitim aldiklari bölümün Avrupa Birligi üye ülkelerinde yeralan üniversitelerle kendi bölümünün Erasmus Ögrenim Anlasmasinin olmasi gerekmektedir. 

Erasmus hareketliliklerinden yararlanmanin tek yolu BUÜ Erasmus Koordinatörlügü tarafindan açilan ilanlara basvurup seçilmis olmaktir. Bu süreçten geçmeyen ögrenciler Erasmus hareketliliginden yararlanamazlar.

Erasmus Ögrenim Hareketliligi basvurulari normal sartlarda her dönem basinda olmak üzere yilda iki kez alinir. Güz döneminde gitmek için yapilan basvurular yaklasik olarak Subat-Mart, bahar dönemi basvurulari ise Eylül-Ekim aylarinda alinir. Bu tarihler akademik takvime göre degisiklik gösterebilir. Bütçenin yeterli olmamasi veya ortaya çikabilecek baska durumlar sebebiyle bazi dönemlerde basvuru alinmayabilir. Her bir basvuru dönemine ait detayli basvuru takvimleri Erasmus web sitesinin duyurular kisminda ilan edilir. (https://uludag.edu.tr/erasmus)

Erasmus ögrenim hareketliligi için gerekli asgari sartlar tasiniyor ise,  BUÜ Erasmus Koordinatörlügü tarafindan ilan edilen tarihler arasinda UKEY üzerinden çevrimiçi basvuru yapilir.

Basvuran adaylar basari puanlarina (Genel Akademik Not Ortalamasi %50 + Yabanci Dil Puani %50) göre, kendi bölümleri içinde tüm kademelerle birlikte (önlisans) degerlendirilir ve ilgili Yüksekokul/Bölüm Koordinatörü tarafindan UKEY üzerinde durumlari belirlenir.

Durumlar: Asil, Beklemede, Yedekten Asil, Feragat, Vazgeçti ve Geçersiz.

Nihai yerlestirme sonucuna göre, “Asil” olarak seçilen ögrenciler seçildikleri üniversitenin basvuru sürecini takip etmek ve basvurusunu tamamlamaktan sorumludur. 

Nihai yerlestirme sonucuna göre, “Beklemede” olarak seçilen ögrenciler takvimde belirtilen tarihe kadar feragat olmasi halinde, “Yedekten Asil” olarak yerlestirilmelerine iliskin Erasmus Koordinatörlügü tarafindan bilgilendirilir. Takvimde belirtilen tarihten sonra yedek ögrenci yerlestirme islemi yapilmaz. Bu durumda, yedek ögrenciler ortalama puanlari kirilmaksizin ileri dönemdeki ögrenim ve/veya staj hareketliliklerine basvuru yapabilirler.

Ilgili ilanda verilen süre içinde feragat eden adaylarin UKEY üzerindeki durumlari “Feragat”, süre asildiktan sonra feragat edenlerin durumu “Vazgeçti” olarak güncellenir. Basvuru için geçerli kosullari saglamayan adaylar “Geçersiz” olarak görüntülenir. Durumu Vazgeçti olan ögrencilerin, ileri dönemdeki ögrenim ve/veya staj hareketlilikleri basvurularinda basari puanlarina -10 puan uygulanir. Durumu Feragat ve Geçersiz olan ögrencilerin, ileri dönemdeki ögrenim ve/veya staj hareketlilikleri basvurularinda basari puanlarina -10 puan uygulanmaz.

Yerlestirme sonuçlari ilan edildikten sonra, takvimde belirtilen gün ve saatte oryantasyon (bilgilendirme) toplantisi Uludag Üniversitesi Erasmus Koordinatörlügü tarafindan düzenlenir. 

Ögrenim Hareketliligi Basvurusu Degerlendirme Kriterleri

Yeterlilik Puaninin Hesaplanmasi

GANO %50 (toplam 100 puan üzerinden) + Yabanci Dil Puani %50 (toplam 100 puan üzerinden)

  • Sehit ve Gazi çocuklarina: +15 puan*

  • Engelli ögrencilere ( engelliligin belgelenmesi kaydiyla): +10 puan

  • 2828 Sayili Sosyal Hizmetler Kanunu kapsaminda haklarinda korunma, bakim veya barinma karari alinmis ögrenciler: +10 puan**

  • Ayni ögrenim kademesinde daha önce Erasmus Ögrenim veya Staj Hareketliliklerinden yararlanma (hibeli veya hibesiz) : -10 puan (her bir hareketlilik için)

  • Vatandasi olunan ülkede hareketlilige katilma: -10 puan 

  • Hareketlilige seçildigi halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksizin hareketlilige katilmama: -10 puan

  • Iki hareketlilik türüne birden ayni anda basvurma (ögrencinin tercih ettigi hareketlilik türüne azaltma uygulanir: -10 puan

  • Hareketlilige seçilen ve BUÜ tarafindan düzenlenen toplantilara/egitimlere mazeretsiz katilmama: -5 puan

  • Dil sinavina girecegini beyan edip mazeretsiz girmeme (ögrencinin Erasmus'a tekrar basvurmasi halinde uygulanir): -5 puan

 * 12.4.1991 tarih ve 3713 sayili Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. Maddesine göre; kamu görevlilerinden yurt içinde ve yurt disinda görevlerini ifa ederlerken veya sifatlari kalkmis dahi olsa bile bu görevlerini yapmalarindan dolayi terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hale gelen, ölen veya öldürülenlerin es ve çocuklari ile, 23 Temmuz 2016 tarih 667 sayili KHK'nin 7. Maddesi uyarinca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçeklestirilen darbe tesebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devami niteligindeki eylemler sebebiyle hayatini kaybedenlerin es ve çocuklari veya malul olan siviller ile bu kisilerin es ve çocuklari Erasmus+ ögrenci hareketliligine basvurmalari halinde önceliklendirilir.

** Önceliklendirme için ögrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi'ndan hakkinda 2828 sayili Kanun uyarinca korunma, bakim veya barinma karari olduguna dair yaziyi ibraz etmesi gerekir.

Ögrenim Hareketliliginin Taninmasi

Ögrencinin yurt disinda geçirdigi süre Bursa Uludag Üniversitesi tarafindan tam olarak taninir. Ögrencinin ögrenim anlasmasinda yer alan derslerinin misafir kurumda alinmasi ve basarili olmasi durumunda bu derslerin kredileri ve notlari ile transkriptleri BUÜ tarafindan tam olarak taninir ve Diploma Eki’ne kaydetmek suretiyle gerçeklestirilir. Karsi kurumda alinip basarisiz olunan derslerin karsiliklari BUÜ'de alinir.



Bilgi

Okunma Sayısı: 3384
Eklenme Tarihi: 23.01.2022 19:05:46
Güncelleme Tarihi: 23.01.2022 19:15:21

Paylaş