TARİH BÖLÜMÜ MEZUN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI
 TARİH BÖLÜMÜ MEZUN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Mezunlar Danışma Kurulu toplantısı 12.09.2023 tarihinde çevrimiçi olarak yapılmıştır. Toplantıya 2012 yılı  mezunlarımızdan Mustafa ÇİRİŞ ve Dr. Yunus Emre Aydın katılarak öğrenci ve mezunlarımıza yönelik tavsiye ve görüşlerini dile getirmişlerdir. Bir market zincirinde yöneticilik yapan ÇİRİŞ, öğrencilerimize tarihi ve kültürel açıdan ülkemizin en zengin şehirlerinden biri olan Bursa’dan istifade etmelerini tavsiye etmiştir. Özellikle öğrenci toplulukları ve sivil toplum kuruluşlarında aktif yer almanın çalışma hayatında kendisine faydalarından bahseden ÇİRİŞ, öğrencilere ileride hangi alanda iş hayatına atılırlarsa atılsınlar bu tarz organizasyonlarda bulunmalarını da önermiştir. Son olarak ÇİRİŞ, belediye başta olmak üzere kurumlarla iş birliği yaparak üniversitenin öğrencilerin kültürel geziler vasıtasıyla tarih ile tanışmasına öncü olmasını tavsiye etmiştir.

Mezunlar kurulu toplantısının diğer katılımcısı Dr. Yunus Emre AYDIN doktorasını henüz tamamlamış bir akademisyen olduğunu belirterek, Bursa Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencilerine en az bir yabancı dil öğrenmelerini şiddetle tavsiye etmiştir. Lisansüstü eğitimini yurtdışında tamamladığını ifade eden AYDIN, lisans döneminde Erasmus programından faydalanmasının kendisine ufuk açtığını söylemiş, tüm lisans öğrencilerine Erasmus programını tavsiye etmiştir.

Ayrıca toplantının nihayetinde mezunlarımız ile irtibatın daha da güçlenmesi için mail grubu kurulması kararlaştırılmıştır.


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : [523]