Süleyman Çelebi, Bursa'da sempozyum ile anılacak
 Süleyman Çelebi, Bursa'da sempozyum ile anılacak

Bursa’nın sembol isimlerinden Süleyman Çelebi, vefatının 600’üncü yıl dönümünde 'Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu' ile anılacak.

Bursa Ulu Cami’nin imamı olan ve burada yazdığı Vesiletü’n Necât (Mevlid-i Şerif) eseriyle tanınan Süleyman Çelebi, 600’üncü vefat yıl dönümünde 16-17-18 Eylül 2022 tarihleri arasında 'Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu' ile yad edilecek.

Program hakkında açıklamada bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’nın yıl boyunca gerçekleştirdiği önemli organizasyonlara bir yenisini daha ekleyeceğini vurguladı. Süleyman Çelebi’nin 600.cü vefat yıldönümü ile Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinin aynı yıla denk gelmesinin güzel bir tevafuk olduğunu kaydeden Rektör Kılavuz; “Değerli kurumlar ile son derece önemli bir etkinliğe imza atacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Türk Dil Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Bursa Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin işbirliği ile vefatının 600. Yıldönümünde Süleyman Çelebi ve Mevlit geleneğini ele alacağız. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyen, araştırmacı ve yazarları oturumlarda konuk edeceğiz. Programın Bursa’mıza ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Süleyman Çelebi Salonunda saat 14.30'da gerçekleştirilecek ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da konuşmalarının yer alacağı açılışı müteakiben, 8 oturumda bilimsel sunumlar yapılacak.

 

Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu hakkında detaylı bilgi için linki tıklayabilirsiniz.

Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu Program İçeriği

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.363]