Davet

Değerli Katılımcılar,

Sizleri 9-10-11 Ekim 2019 tarihlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "VII. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ" ve “1. ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ”ne davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.

Türkiye, Dünya üzerinde bulunduğu eşşiz coğrafik konumu ile 1/3’ü endemik olmak üzere 12.000 den fazla bitki taksonuna ev sahipliği yapmaktadır.

Süs bitkileri bakımından çok önemli potansiyele sahip olan Türkiye son on yılda büyük atılımlar göstermiş ve süs bitkileri bir sektör olarak kendisini kabul ettirmiştir.

Ancak, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 hedeflerimiz doğrultusunda süs bitkileri sektörünün daha fazla çalışmaya gereksinimi bulunmaktadır. Bu kapsamda, sektör için gerekli olan bilgi ihtiyacının ortaya konulabilmesi, gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların sektör işbirliğine sunulabilmesi, ortak çalışmaların geliştirilmesi, bu çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde ortaya konulması büyük önem arz etmektedir.

Bütün bu amaçlar göz önünde tutulduğunda ulusal süs bitkileri kongremizin artık uluslararası bir boyuta taşınması kaçınılmaz bir zorunluluk olmuş ve kongre düzenleme kurulu olarak 2019 yılında gerçekleştirilecek olan VII. Süs Bitkileri Kongresi ile birlikte 1. Uluslararası Süs Bitkileri Kongresinin de gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır.

Farklı disiplinlerde yer alan araştırmacılar ile sektör çalışanlarının bir araya getirilerek bilgi ve deneyimlerin paylaşımında en uygun ortamın oluşturulması ortak hedefi ile “VII. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ” ve “1. ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ KONGRESİne katılım ve katkılarınızı bekler, Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü olarak sizleri Bursa’da ağırlamaktan onur duyacağımızı bildiririz.

Saygılarımla,

Prof.Dr.Murat Zencirkıran

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [5.535]