Spor Bilimleri Fakültesi Akredite Oluyor
 Spor Bilimleri Fakültesi Akredite Oluyor

 Spor Bilimleri Fakültemizin Beden Eğitimi ve  Spor Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü Akreditasyon Sürecini Bu yıl içinde tamamlaması  hedeflenmektedir.

Spor bilimleri alanındaki mevcut eğitim programlarının ilerletilmesi, sürekli iyileştirilmesi ve yeni programların geliştirilmesi konularında yönlendirici rol oynaması amacıyla, Spor Bilimleri eğitiminin Türkiye'deki gelişimini teşvik etmek, akreditasyonun önemli amaçları arasında yer alıyor.

Bu amaçlar doğrultusunda başvurusunu gerçekleştiren Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi bölümleri Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (SPORAK) tarafından yapılan akreditasyon başvurusu kabul edildi.

16 Aralık 2020 - 1 Mart 2021 tarihleri arasında gerekli inceleme ve öz değerlendirme raporlandırmalarının başarılı olması durumunda Spor Bilimleri Fakültesinin iki bölümü Türkiye'deki ilk akdredite olan Spor Bilimleri Fakülteleri arasında yerini alacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile birlikte akreditasyon başvurusu kabul edilen diğer eğitim kurumları; Ankara SBF, Atatürk SBF, Çanakkale 18 Mart SBF, Çukurova SBF, Dokuz Eylül SBF, Ege SBF, Erciyes SBF, Eskişehir Teknik SBF, Gazi SBF, Hacettepe SBF, İnönü SBF, Kırıkkale SBF, Manisa Celal Bayar SBF, Marmara SBF, Yakın Doğu SBF şeklinde yayınlandı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2020]

Haber Görüntüleme : [2.486]