Haber

7.12.2023 13:54:20

Spor Bilimleri Fakültesi’nin basarili ögrencilerine burs destegi

 

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Egitimi Ögretmenligi ve Antrenörlük Bölümü’nü en yüksek puanla kazanan 1’er ögrenciye is dünyasindan aylik 1900 TL burs destegi geldi.

Yaklasik 6 ay önce kurulan BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi, basarili ögrencilerin ödüllendirilmesi adina yogun bir tempoda çalismalarini sürdürüyor. Kent dinamikleri ve özel sektör temsilcileriyle temaslarda bulunan Dernek Yönetimi’ne Bursaspor Info ve Öykü Yapi’dan destek geldi. Hazirlanan burs protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Dernek Baskani Ögr. Gör. Nazim Gürak, Bursaspor Info Yatirim Baskani Sezer Sezgin ve Öykü Yapi A.S. Genel Müdürü Öykü Yesim Anil imza atti.

AIDIYET DUYGUSU GÜÇLENDIRILECEK

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, basarili ögrencilerin üniversiteye yönlendirilmesi amaciyla kendilerine destek veren herkese tesekkür etti. Üniversitelerin aidiyet duygusu, sahiplenici bir kimlik olusturulmasi ve mezunlarla diyalogun sürdürülmesini son derece önemli bulduklarini aktaran Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Gerek siralamadaki yerimiz gerekse de üniversitenin genel kültürü açisindan güçlü bir aidiyet duygusuna ihtiyacimiz var. Büyük ve etkili bir üniversite olabilmenin temel kosullarindan birisi de mezunlarin üniversitesini sahiplenmesidir. Bizim gibi büyük ölçekli üniversiteler bu sahiplenmeye ihtiyaç duymaktadir. Kapsamli bir mezun takip sistemi için altyapi hazirliklarimiz sürüyor. Sadece ülkemizde degil, dünyanin birçok yerinde hayatin her alaninda kendisini gelistirmis, basarili olmus ve belli kademelere gelmis mezunlarimiz var. Onlarla iliskilerimizi yeniden insa etmek ve aidiyet duygularini geri kazandirmak için çalisiyor. Bu yil kurulan BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi de bu anlamda bizlere önemli katkilar saglayacak. Dernegimiz sayesinde bugün Bursaspor Info Yatirim ve Öykü Yapi ile burs protokolü imzalayacagiz. Basarili gençlerin ödüllendirilmesi ve gelecek yillarda üniversitemize kazandirilmasi adina çok anlamli bir destek olacak. Dernegimizin ve sirketlerimizin kiymetli yöneticilerine tesekkür ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

“BASARILI PROJELERE IMZA ATACAGIZ”

Dernek Baskani Ögr. Gör. Nazim Gürak ise 2023 Mart ayinda kurulduklarini ve basarili ögrencilerin ödüllendirilmesinin yani sira nitelikli ögrencilerin fakülteye kazandirilmasini hedeflediklerini söyledi. Mezunlar ile ögrenciler arasindaki bagin güçlendirilmesi adina da çok sayida proje hazirliginda olduklarinin bilgisini veren Ögr. Gör. Nazim Gürak; “Üniversitemiz ve Fakülte yönetimimizin destegi ile kurulus sürecimizi geride biraktik. Bundan sonra atacagimiz adimlar ile mezunlarimizi ve ögrencilerimizi ayni çati altinda bulusturmaya ve çok daha güçlü bir Spor Bilimleri Fakültesi kimligi olusturmaya gayret edecegiz. Burs destegi bu ay itibariyla basliyor. Hem Beden Egitimi ve Spor Ögretmenlik Bölümünü hem de Antrenörlük Egitimi Bölümünü 1.likle kazanan ögrencilerimiz bu aydan itibaren 10 ay burslarinin alacaklar. Önümüzdeki yil ise burs verecegimiz ögrencilerimizi, her bölüm için 3 kisiye çikaracagiz. Bunu da yetenek sinavi kitabinda belirtecegiz. Böylece daha fazla ögrencinin ve daha fazla spor alaninda basarili ögrencilerin Spor Bilimleri Fakültesini tercih etmesini istiyoruz.” dedi.

DEKAN’DAN DESTEK ÇAGRISI

Törende konusan Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ramiz Arabaci da dernegin ögrencilere destek saglanmasi hedefinin yani sira akademik ve bilimsel çalismalarda aktif görevler alacagini vurguladi. Prof. Dr. Ramiz Arabaci; “Arastirma Üniversiteleri arasinda yer alan üniversitemizi daha yukarilara çikarabilmek için yayin sayimizin ve niteligimizin artirilmasi gerekiyor. Bunun için de sadece bilimsel anlamda çabalamak yeterli olmayabiliyor. Maddi katkinin da saglanmasi gerekiyor. Dernegimizin orta vadeli hedefleri arasinda ögretim üyelerine yayin konusunda destek saglanmasi gelmektedir. Bu konuda is dünyamizdan katki bekliyoruz. Ayrica kampüsümüzde büyük bir spor tesisi yapiliyor. Ögrencilerimiz açisindan son derece kiymetli bir faaliyet alani olacak. Burada derslik ve idari bina konusunda eksiklik yasiyoruz. Dernegimizin bu sikintiyi çözebilmek adina girisimleri olacak. Bursa’daki hayirsever is insanlarinin bu konuda bizlere destek verecegine gönülden inaniyoruz. Bugün bizlere destek olan Bursaspor Info ve Öykü Yapi firmalarimiza çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu. 

SEZGIN: ÜNIVERSITEMIZ IÇIN ÜZERIMIZE DÜSEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ

Kendisinin de BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi mezunu oldugunu belirten Bursaspor Info Yatirim Baskani Sezer Sezgin ise böylesine güzel bir sosyal sorumluluk projesinin içerisinde yer almaktan ötürü mutluluk duydugunu söyledi. Burs desteginin bir baslangiç olarak görülmesi gerektigini aktaran Sezer Sezgin; “Bunun disinda üniversitemiz ve fakültemiz için üzerimize düsen ne varsa seve seve katkida bulunmaya hazir oldugumuzu belirtmek istiyorum. Isbirligimizin farkli boyutlarda devam etmesini temenni ediyorum. Protokolümüz; üniversitemize, fakültemize ve ögrencilerimize hayirli olsun” diye konustu.

DESTEK DEVAM EDECEK

Öykü Yapi A.S. Genel Müdürü Öykü Yesim Anil da BUÜ’nün kendileri için her zaman özel bir yeri oldugunu vurguladi. Sporcu bir aileden geldigini aktaran Öykü Yesim Anil; “30 yil önce Bursa’ya yerlestim. Sirketimizde spor, saglik, ihracat öncelikli faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gelecegimizin teminati olarak gördügümüz gençlere her kosulda destek verilmesi gerektigine inaniyorum. Bu anlamda elimizden gelen katkiyi sunmak istiyoruz. Fakültemizden burs konusunda destek talebi geldi. Seve seve kabul ettik. Bundan sonrasi için de desteklerimizi sürdürmek istiyoruz. Hayirli olmasini diliyoruz” açiklamasini yapti.



Bilgi

Okunma Sayısı: 982
Eklenme Tarihi: 7.12.2023 13:54:20
Güncelleme Tarihi: 7.12.2023 14:06:13

Paylaş