Yüzmede Berkay Ömer Öğretir ve Kerem Carban'dan Türkiye Şampiyonluğu

4-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Türkiye Arena Kulüplerarası Uzun Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası ve Yıldızlar Bireysel Yüzme Müsabakası tamamlandı.

Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Kerem Carban ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Berkay Ömer Öğretir Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Berkay Ömer Öğretir, 200m kurbağalama yarışında yüzdüğü 2.11.24 derecesi ile Açık Yaş Erkekler Türkiye şampiyonu, 100m Kurbağalama yarışında yüzdüğü 1.00.00 derecesi ile Açık Yaş Erkekler Türkiye şampiyonu olmuştur. Ayrıca 4x100m Karışık Açık Yaş Mix Bayrak yarışında Berkay Ömer Öğretir, Berke Saka, Nida Eliz Üstündağ ve Ela Naz Özdemir’den oluşan takımda elde ettikleri 3.50.75 dereceleri ile yeni Türkiye rekoru kırmıştır.

Kerem Carban ise 200m serbest yarışında yüzdüğü 1.50.21 derecesi ile Açık Yaş Erkekler Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştır.

Sporcularımız Berkay Ömer Öğretir ve Kerem Carban'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi : [17-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : [652]