19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bursa’da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa Kent Müzesi önünde yağmura rağmen, yoğun ve coşkulu bir katılımla kutlandı.

Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kent protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu sene de törenlerdeki yerini aldı. BUÜ’yü Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Öğr. Gör. Nazım Gürak ile üniversite öğrencileri temsil etti.

İstiklal Marşı ve günün anlamını belirten konuşmalarla başlayan törenler; şiir, müzik dinletisi, spor gösterileri ve BUÜ öğrencilerinin Zeybek halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Haber Tarihi : [22-May-2023]

Haber Görüntüleme : [584]