Öğrenci Kongresinden En iyi Sözel Sunum Ödülü
 Öğrenci Kongresinden En iyi Sözel Sunum Ödülü

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri tarafından hazırlanan bildiri, 15. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi’nde ‘’Spor Sağlık Bilimleri’’ alanında en iyi sözel bildiri ödülünü almaya hak kazandı.

Ankara’da 8-10 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen “15. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi” bilimsel etkinliğinde BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Recep Görgülü'nün danışmanlığında, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora öğrencisi Merve Begüm Engin ve Doktora öğrencisi Hilal Oruç’un yazar olarak yer aldığı ve Doktora öğrencisi Merve Begüm Engin tarafından sunumu gerçekleştirilen “Satranç Sporcularına Müsabaka Esnasında Uygulanan Transkraniyal Manyetik Uyarımın Kalp Atım Hızı Değişkenliği Üzerine Akut Etkisinin İncelenmesi” başlıklı bildiri Spor Sağlık Bilimleri alanında en iyi sözel bildiri ödülüne layık görüldü.

BUÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından TDK-2022-775 proje numarası ile Doktora Lisansüstü Proje desteği kapsamında yürütülen projede, Ulusal (UKD) ve Uluslararası (ELO) yüksek satranç puanlarına sahip elit satranç oyuncuları yer alıyor. Bu sporculara uygulanan transkraniyal manyetik uyarım ile yoğun bilişsel süreçlerin (örneğin; dikkat, konsantrasyon, karar verme ve odaklanma) yer aldığı satranç müsabakalarında sporculardaki kardiyak aktivitenin teknolojik yöntemler ile izlenmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor. Bu çalışma ile özellikle bilişsel performans gerektiren görevlerde daha iyi sonuçlar elde edebilmek için benzer uygulamaların ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmesi literatürdeki mevcut bilgilere önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2023]

Haber Görüntüleme : [572]