OLİMPİK GÜREŞ HAKEMİ LEVENT ŞEN HAKEM SEMİNERİ
 OLİMPİK GÜREŞ HAKEMİ LEVENT ŞEN HAKEM SEMİNERİ

Ünlü güreş hakemi Levent ŞEN 28 Aralık 2022 Saat 14.30-15.30 da fakültemiz öğrencilerine kariyer planlama semineri verecektir

Güreşçi, Hakem, Eğitimci ve diğer..
2005 yılından itibaren Uluslararası hakem olarak görev yapıyor.
2013 yılından itibaren Olimpik Kategoride (1-S kategori) devam etmektedir.
 “Instructor Commission” kursuna “UWW” tarafından davet edildi. 2018 yılından itibaren uluslararası hakem kurslarında hakem eğitmeni olarak görev yapmaktadır..

Levent Şen'in kısaca Özgeçmişi;

Spora 9 yaşımda güreş branşı ile başladım. Güreş’i seçmemin en büyük sebebi bu branşın bizlere genlerimizden babamın babası olan Lütfi dedemden bir  nevi gelenek olarak bana kadar ulaştı. Rahmetli Lütfi dedem Olimpiyat ikinciliği, bir dünya şampiyonluğu, 4 tane dünya ikincili (bunlardan bir tanesi Greko_Romen güreşte) ve birkaç tane Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmış birsi. Babam ise (Şükrü) 1973 yılında Minsk’te v 1975 yılında Lozan’da iki defa dünya üçüncüiüğü, 1978 yılında Sofya’da Avrupa Şampiyonluğu ve 1977yılında Bursa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında gümüş madalyalarına sahip bir güreşçi. Ben de Rahmetli Lütfi dedem ve babamın izinden gitmek için güreşe başlamış ve atalarımın elde etmiş oldukları başarılara ulaşma ve onları geçme arzusu ile güreşe başladım. Ben Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde doğdum İlk Okul ve Orta Okulu spor okulu bulunan (güreş branşında) bu şehirde tamamladım. 1989 yılında zorunlu göç ile vatanımız Türkiye’ye göç ettik ve güreşe sporcu olarak devam ettim. Lise eğitimimi ve sonrasında 1993 yılında Uludağ Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor bölümünü kazanarak eğitimime devam ederken güreş sporunda aktif olarak çalışmalarıma devam ettim, aynı zamanda 1994 yılında Bursa’da açılan Güreş Aday Hakem Kursuna katılarak hakemlik belgesini aldım. 1997 yılında Üniversiteden mezun olup öğretmenliğe atanınca aktif sporu da bırakmış oldum ve o zamandan itibaren rahmetli dedem ile babamın uluslararası arenada (şampiyonalarda) elde etmiş oldukları başarıları başarılı bir hakem olarak elde etmeye ve onların şampiyonalarda teneffüs etmiş oldukları havayı ben de hakem olarak teneffüs etmeyi hedef olarak koydum. Sırasıyla 1999 yılında Milli Hakem, 2005 yılında Uluslararası Hakem terfi oldum ve şu anda bulunduğum Uluslararası 1-S kategorisine de 2013 yılında terfi oldum.

2013 yılından itibaren Büyükler kategorisinde Şampiyonalarda hakem olarak görev almaya başladım ve kendime hakem olarak koymuş olduğum hedeflerime adım adım ulaşmaya başladım. 2016 yılında Brezilyanın Rio De Janeiro şehrinde düzenlenen 31’ci yaz Olimpiyat Oyunlarında hakem olarak görev yapmak için seçildim ve bu görev yaptığım ilk Olimpiyat Oyunlarım oldu.

2018 yılında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde düzenlenen büyükler dünya şampiyonasında sergilediğim başarılı performans ile dünyanın en iyi hakemi olarak seçilerek altın düdük ile ödüllendirildim. Aynı yıl içerisinde Dünya Güreş Birliği’nin hakemlerin gelişimi için düzenlemiş olduğu Educator kursuna dahil edilerek Educator sertifikasını aldım ve bu sertifika ile uluslararası hakem kurslarında eğitmen olarak eğitim vermeye başladım.

32’ci Yaz Olimpiyat Oyunlarının düzenleneceği 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarına hakem olarak görev yapmak için seçilerek benim için ikinci olimpiyat oyunlarında görev yapma mutluluğunu ve sevincini yaşarken aynı zamanda 1964 yılında yine Tokyo’da düzenlenen 18’ci Yaz Olimpiyat Oyunlarında rahmetli dedem gümüş madalya almış olduğu ülkede ve şehirde görev yapmanın gurunu yaşıyorum.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.085]