2020-2021 Bahar Dönemi Erasmus Başvuruları

Değerli Öğrencilerimiz,

İçinde bulunduğumuz Erasmus 2020-2021 bahar dönemi başvuruları 11 Ekim 2020 saat 23:59'da sona erecektir. COVID-19 kaynaklı zorunlu değişiklikler sonucu çok sayıda soru gelmektedir. Soruların büyük çoğunluğu kontenjan sayıları ile ilgilidir. Güz döneminde ortaya çıkan çok sayıda iptal ve feragat vakaları bahar dönemi kontenjanlarını sınırlama zorunluluğunu beraberinde getirmiştir.

Normal şartlarda BUÜ'nün hedefi Erasmus kapsamında olabildiğince çok sayıda öğrencinin uluslararası tecrübe kazanabilmesidir. Ancak pandemi nedeniyle ortaya çıkan ve Ulusal Ajans'ın yönlendirmeleri ile şekillenen durum neticesinde, Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosu'nun ekte yer alan 08 Ekim 2020 tarih 2020-29 sayılı kararına istinaden yıllık kontenjanları 2 ve daha fazla olan Erasmus anlaşmalarının kontenjanları COVID-19 sebebiyle 2'ye indirilmiştir.

Dolayısıyla, güz döneminde ikişer öğrenci yerleştirilmiş olan üniversiteler öğrencilerin tercih ekranlarında gözükmeyecektir.

Öğrencilerimizin bu kararı dikkate alarak tercihlerini ve eğitim programlarını şekillendirmeleri uygun olacaktır.

Ek: senato kararı

Doç. Dr. Recep GÖRGÜLÜ