Özel Yetenek Sınavı TYT puanları ile ilgili Açıklama

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından 13.08.2020 tarihinde gelen yazıda öğrencinin lehine olmak üzere özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda TYT’den en düşük 800.000 inci başarı sırası belirlenirken Y-TYT puanının başarı sırasının kullanılması gerektiği ifade edilmektedir.

Buna bağlı olarak Fakültemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne başvuran ve Y-TYT puanları yeterli olmayan (en düşük 800.000 inci başarı sırası) adayların bu bölüm için başvuruları geçersiz sayılacak ve iptal edilecektir. Bu adaylar çevrimiçi başvuru esnasında Antrenörlük Eğitimi Bölümü için yapmış oldukları başvuruları olması durumunda sadece Antrenörlük Eğitimi Bölümü için özel yetenek sınavına gireceklerdir.

Çevirim içi ön kayıt sırasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için TYT puanı yetersiz olan ve sadece Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuru yapan adaylar Y-TYT puanları en düşük 800.000 inci sırada olması durumunda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavına dilekçe vererek başvuruda bulunabilirler.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından 13.08.2020 tarihinde gelen yazı için TIKLAYINIZ.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [17-Ağu-2020 12:57]