2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

 

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

 

       Öğrencilerin aşağıda belirtilen formları eksiksiz doldurup kesin kayıt belgeleri ile birlikte göndermesi gerekmektedir. Formlarda bulunan öğrenci numarası kısmını henüz öğrenci  numaranız verilmediğinden boş bırakılması gerekmektedir.

Lisansüstü Eğitim Sicil ve Durum Bildirim Formu için tıklayınız.

Lisansüstü Eğitim Danışman Tercih Formu için tıklayınız.

  1. Mezuniyet Belgesi: Yüksek Lisans programı için başvuranlar Lisans; Doktora programı için başvuranlar Yüksek Lisans belgesi E-Devletten mezuniyet belgesi çıktısı kabul edilir. Yabancı ülkelerde Lisans/Yüksek Lisans programını bitirmiş adaylardan diploma veya mezuniyet belgeleriyle birlikte Yükseköğretim Kurulundan alınan tanınma belgesinin aslı  veya resmî onaylı örneği.
  2. Transkript: Dersler ve notların dökümü ile mezuniyet başarı notunu gösteren onaylı belge. Transkript belgesi (onaylı fotokopisi) bilimsel değerlendirme (yazılı)/mülakat sınavına gelirken getirilecektir. E-Devletten alınan transkript geçerlidir.
  3. ALES Sonuç Belgesi: ALES Sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. Tüm lisansüstü programlar için en az 55 puan şartı aranmaktadır.
  4. Türkçe yeterlilik Belgesi: Yabancı Uyruklu adaylardan ULUTÖMER veya diğer devlet üniversiteleri tarafından yapılan Türkçe sınavından C1 düzeyinden az olmamak koşuluyla başarılı olmaları gerekir. Bu belgeye sahip olmayan adaylar ULUTÖMER veya senatonun belirlediği bir merkez tarafından açılan en fazla 1 (bir) yıl süreli Türkçe dil kursuna katılmak ve Türkçe sınavında başarılı olmak zorundadır. Kursun normal süresi, öğrenim süresinden sayılmayacaktır. Türkçe hazırlık sınavından başarılı olmak için azami süre 2 (iki) yıldır. (Türkiye’de eğitim görenlerden Türkçe yeterlik belgesi aranmaz).
  5. Fotoğraf:  Kesin kayıt işlemi tamamlanan yabancı uyruklu öğrenciler 1 ay içinde 2 adet vesikalık fotoğraf öğrenci işlerine teslim etmelidir.
  1. Yabancı uyruklu öğrencilerin, öğrenim vizesi yaptırılmış pasaportun Türkçeye çevrilmiş noter tasdikli örneğini teslim etmeleri gerekmektedir.
  1. Yabancı Dil Belgesi: Doktorada YDS/YÖKDİL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları, yüksek lisansta ise bu sınavlara ek olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Merkezi Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (BUÜDS) da geçerlidir.
  1. Yüksek lisansta yabancı dilin bir başvuru şartı olduğu programlarda, adayların online başvuru sırasında da yabancı dil puanlarını sisteme yüklemeleri ve BUÜDS belgesi sunmak isteyen adayların ise not belgelerini Enstitüye mail olarak başvuru sürecinde ibraz etmelidirler. Doktorada yabancı dil sınavından asgari 55 puan almak şartı aranmaktadır.
  1. Denklik Belgesi/Tanınma Belgesi:  Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış T.C. vatandaşı öğrenciler kayıt esnasında denklik belgesi getirecek. Yabancı uyruklu öğrenciler; denklik belgesi olmadan tanınma belgesi ile kayıt yaptırabilirler. Ancak denklik belgesini henüz alamayan T.C. vatandaşı öğrencilerin lisansüstü programdan mezun oluncaya kadar denklik belgelerini almaları ve Enstitümüze ibraz etmeleri gerekmektedir. Yabancı uyruklu adayların denklik belgesi başvurusu yapmalarına gerek yoktur.    

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİME KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

        2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN Tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Tem-2021 12:23]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [27-Eyl-2021 10:13]

Duyuru Görüntüleme : [18.978]