Dünya Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü Etkinliği Tamamlandı
 Dünya Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü Etkinliği Tamamlandı

Her yıl Kasım ayının üçüncü haftası Perşembe gününde dikkat çekilen “Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü”, bu yıl 17 Kasım 2022 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve SUAM Başhemşireliği işbirliği ile düzenlenen bir etkinlikle ele alındı.

Etkinlik, Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinin yanı sıra, öğrenciler, SUAM başhemşireleri ve hemşirelerinin yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU başta olmak üzere, etkinlik başkanı Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI (İç Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı) ve SUAM Başhemşiresi Fatma DÜZGÜN’ün, açılış konuşmalarını yaptığı etkinlikte, basınç yaralarının sağlık hizmeti ve hemşirelik bakımındaki önemli yeri vurgulandı.

Kanıta dayalı kılavuzlar ışığında basınç yaralarının ele alındığı etkinliğin ilk oturumunda, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hicran YILDIZ, basınç yaralarının yeni terminolojisi, epidemiyolojisi ve risk faktörlerini ele alırken; Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI basınç yaralarının değerlendirmesine yönelik önemli noktalardan, güncel evrelendirme sisteminden ve değerlendirme araçlarından bahsetti. İkinci oturumda ise, Dr. Öğr. Üyesi Nursel VATANSEVER (Cerrahi Hemşireliği Anabilim Dalı), basınç yaralarının tedavisi ve hemşirelik yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususların altını çizerken; Hemşire Elif GÜLER basınç yaralarının değerlendirme ve yönetimini SUAM deneyimleri çerçevesinde katılımcılara sundu.

Üniversitemiz ve fakültemiz adına, bu önemli etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen SBF Dekanı Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU başta olmak üzere, etkinlik başkanı Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI ve düzenleme kurulunda yer alan İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı (Prof. Dr. Hicran YILDIZ, Doç. Dr. Seda PEHLİVAN, Araş. Gör. Dr. Derya AKÇA DOĞAN, Dr. Yasemin KARACAN, Araş. Gör. Rıdvan BAYRAM), Cerrahi Hemşireliği Anabilim Dalı (Prof. Dr. Neriman AKANSEL, Dr. Öğr. Üyesi Nursel VATANSEVER, Araş. Gör. Ayşe SERPİCİ, Araş. Gör. Muhammed GÜLTAŞ) ve SUAM Başhemşireliği’ne (Başhemşire Fatma DÜZGÜN, Başhemşire Yard. Nevin SABAHYILDIZI BOR, Başhemşire Yard. Sevginar AKIN SAKARYA) teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [965]