FAKÜLTEMİZ’DEN DEV YURTDIŞI PROJELER ATAĞI
 FAKÜLTEMİZ’DEN DEV YURTDIŞI PROJELER ATAĞI
FAKÜLTEMİZ'DEN DEV YURTDIŞI PROJELER ATAĞI
BUU Proje ekibinin 3 milyon Euro’luk Avrupa Birliği PRIMA çağrı alanındaki projesinin kısa süre önce kabulünden sonra, 4 milyon Euro’luk başka bir Avrupa Birliği projesinin de kabul edildiğinin açıklanması sevinçle karşılandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu proje çalışma ekibini başarılarından dolayı kutladı.
Proje araştırmacılarının geçmişte tamamlanmış Erasmus çağrı alanındaki KA-1 ve KA-2 projelerinin ardından, çağrı alanının en kapsamlı ve dev bütçeli KA-3 (ERASMUS-EDU-2021-PEX-COVE-101055548) “European Excellence in Dairy Learning” isimli mesleki mükemmeliyet merkezlerinin geliştirilmesi odaklı projesi de kabul edildi. Dört yıl sürmesi planlana projede, 10 ülkeden (Danimarka, Almanya, İrlanda, Fransa, Sırbistan, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Romanya ve Türkiye) her biri alanında en saygın ve öncü konumda yer alan 10 yürütücü ve 32 yardımcı ortak yer alıyor. Ortaklar arasında Dünya Üniversiteler sıralamasında ön sıralarda yer alan Kopenhag Üniversitesi, Aarhus Üniversitesi ve University Cork College gibi üniversiteler ile ARLA FOODS ve SIEMENS gibi dünya devi firmalar, EUROPEL gibi sivil toplum kuruluşları ile TEAGASC (İrlanda) gibi önemli gıda ve tarımsal araştırma kurumları bulunuyor. Proje faaliyetlerinin Avrupa’daki 45 süt şirketi ile 27 eğitim kurumunun desteği ile sürdürülmesi planlandı.
Projenin Türkiye yürütücüsü Bursa Uludağ Üniversitesi olup; projenin sürdürülmesinde çok uzun süredir üniversitemizle üniversite-sanayi işbirliğini sürdüren ve ülkemizin en önemli gıda firmalarından biri olan SÜTAŞ ile kısa adı SET-BİR olan Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği ortak olarak destek verecek.
            Üniversitemiz proje ekibi; Doç. Dr. Metin Güldaş (Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü), Prof. Dr. Ozan Gürbüz (Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Elif Yıldız (Keles MYO Gıda Teknolojisi Programı), Öğr. Gör. Gamze Düven (Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı) ve Gıda Yüksek Mühendisi olan Elif Onbaşı’dan oluşuyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.055]