2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavı Program Duyurusu
Hemşirelik Bölümü Bütünleme Sınav Programı için TIKLAYINIZ (Güncellenmiştir 27.01.2022)
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölmü Bütünleme Sınavı için TIKLAYINIZ
 
HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ YARIYIL SONU SINAV TAKVİMİ için TIKLAYINIZ (güncellendi)
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ YARIYIL SONU SINAV TAKVİMİ için TIKLAYINIZ (gücellendi 19.01.2022)
 
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKİLTESİ YARIYIL SONU SINAV DUYURUSU
YARIYIL SONU SINAV TARİHLERİ: 10-21 OCAK 2022
SINAV ŞEKLİ: YÜZ YÜZE (ZORUNLU VE SEÇİMLİK TÜM DERSLER)
1. Yarıyıl Sonu sınavlarında Karantinada (PCR pozitif ya da Temaslı) olan öğrencilerin sınavları: Yarıyıl Sonu sınavlarında karantinası devam eden öğrenciler, doğrudan bütünleme sınavına gireceklerdir.
 
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Yarıyıl Sonu ve Bütünleme sınav tarihlerinde;
   - Covid-19 testi (PCR) pozitif çıkan,
   - HES sisteminde riskli olarak tanımlanan
 
öğrenciler, bütünleme sınavlarının bitiminden itibaren, sınav tarihlerinde  karantida olduklarını kanıtlayan belgelerle birlikte mazeret sınavı başvuru formunu doldurarak en geç  7 Şubat 2022 mesai bitimine kadar  sagbfogis@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar. Öğrencilerin başvuruları HES kodu sorgulamasıyla teyit edilecek ve Fakülte Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacaktır. Başvurusu kabul edilen öğrenciler Fakülte web sitesinde ilan edilecektir.  Karantina sebebiyle mazeret sınavına girecek öğrencilerin sınavları yüz yüze yapılacak olup daha sonra duyurulacaktır.
2. Yarıyıl sonu sınavlarında COVİD 19 dışındaki herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle mazeret sınav hakkı  tanınmamaktadır. (İlgili yönetmelik maddesi için aşağıdaki açıklamaya bakınız.)
NOT: Mazeret sınavı başvuruları için belirlenen tarihler dışında, mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan ya da gerekli belgeler eklenmeden (PCR Test Sonucu) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. 
 
BUU ÖNLİSAN VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
Mazeret sınav hakkı
MADDE 30 – (1) Ara sınavlara katılamayan öğrencilere ilgili kurul tarafından mazeret sınav hakkı verilebilir. (2) Öğrencinin, tam teşekküllü bir sağlık kurumu/kuruluşu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporu ile belgelediği sağlık sorunu veya Türkiye’yi, Üniversiteyi veya kayıtlı olduğu birimi temsil etmek üzere ilgili kurul kararı ile görevlendirilmesi ya da yakalama, gözaltı, tutuklama gibi adlî bir işleme muhatap olması veya ev, iş yahut trafik kazasına uğraması ya da bir yakınının vefatı veya öngörülemeyen ağır sağlık sorunu gibi haklı ve geçerli diğer bir nedenle ara sınava katılamamış olması, mazeret olarak kabul edilebilir. (3) İkinci fıkrada sayılan nedenlerden dolayı ara sınava giremeyen öğrencilerin mazeretin bitim tarihini izleyen en geç 5 iş günü içinde kayıtlı oldukları birime mazeretini ispata elverişli belgelerle birlikte yazılı olarak başvurması gerekir. (4) Bu maddeye göre mazeret sınav hakkı tanınan öğrenciler için her yarıyılın/yılın en geç son haftasına kadar mazeret ara sınavları yapılır. İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez. (5) Sınav programdaki çakışmalar haklı ve geçerli neden kabul edilir. Çakışma nedeniyle mazeret sınavı yapılacak olması halinde sınav tarihleri ilgili birim/bölüm tarafından duyurulur. (6) Beşinci fıkra hükmü saklı kalmak kaydıyla yarıyıl/yılsonu sınavları, bütünleme sınavları ve ek sınavlar için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmez.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Oca-2022 11:25]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [01-Şub-2022 14:09]

Duyuru Görüntüleme : [2.043]