SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRONUN ÜÇ USTA İSMİNİ AĞIRLADI
 SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRONUN ÜÇ USTA İSMİNİ AĞIRLADI

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan HELVACI, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU ve Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Sanat Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tülay AKGÜL’ün önderliğinde Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen atölyeler ile tiyatronun üç duayen ismini ağırladı.

04.11.2022 tarihinde gerçekleştirilen "Anlatıda Fiziksel Olan" başlıklı atölyesi ile Fiziksel Tiyatro Araştırmaları Grubu’nun kurucusu Güray Dinçol, Fiziksel Tiyatro’nun temel ilkelerinden beslenerek, bedenin ve oyun alanının anlatım olanakları üstüne kuramsal ve pratik çalışmalar yaptı. Söz kadar bedenin, sessizliğin ve en önemlisi oyunsu olanın merkezde olduğu çalışmada, disiplinlerarası bir anlatı arayışının kapısını aralamaya olanak sağlayacak ve her bir katılımcının kendi özgün yolculuğuna katkı sunabilecek bir süreç yaşanması sağlandı.

14.11.2022 tarihinde "Kukla Sanatı ve Çocuk/Genç Tiyatrosunda Kukla Kullanımı" başlıklı atölyesi ile Tiyatro Tempo’nun kurucusu ve Assitej Türkiye Temsilcisi olan Haluk Yüce, kukla tiyatrosunun gereklerinden, yapılan yanlış uygulamalardaki hatalara kadar geniş bir kuramsal sunum sonrasında cansız bir nesneye karakter ve eylem yüklenmesinin dikkat edilmesi gereken unsurları üzerine uygulamalı bir çalışma gerçekleştirdi. Kültür mirasımız olan Karagöz ve Hacivat’ın; Japonya, Rusya, İtalya, Fransa gibi başka kültürlerdeki benzerleri ile ortaklık kurması gerektiğine ve geleneğin çağdaşlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Son olarak 16.11.2022 tarihinde "Görsel ve Fiziksel Tiyatroda Beden ve Aksesuar Kullanımı" başlıklı atölyesi ile yönetmen Özer Tunca; Fiziksel Tiyatro, Akrobasi, Dans ve Clown’a yönelik uygulamalar ile anlatıcının, aynı zamanda bir yazar/yönetmen/tasarımcı olarak anlatısını oluşturması ve sahnelemesine odaklanarak oyun, oyun alanı, performans, mekân, uzam, hareket, eylem kavramları üzerinden, oyunun kurucu unsurlarına yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

Bu çalışmaların sonunda kendilerine Üniversitemiz, Fakültemiz ve Bölümümüz adına Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan HELVACI tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [1.158]