U.Ü Genç Veteriner Hekimler Birliği Topluluğu’undan Veteriner Hekim Ve Köpek İletişimi Semineri
 U.Ü Genç Veteriner Hekimler Birliği Topluluğu’undan Veteriner Hekim Ve Köpek İletişimi Semineri

Seminerde; KIF tanıtımı, ülkemizde ve dünyadaki faaliyetleri, köpeklerin sınıflandırılması ve kısaca ırk tanıtımları, köpeklerin şecerelendirilmesi hakkında bilgiler verildi. Köpek üretimi ile ilgili yarışmalar hakkında video ve fotoğraf sunumları yapıldı. Ardından soru cevap kısmında köpek sahiplenirken nelere dikkat edilmeli? herkes köpek sahibi olabilirmi? köpek eğitmeni olabilirmiyiz? ve neler yapmamız gerektiğine dair söyleşiler gerşekleşti.

Seminer sonrası uygulamalı eğitim için fakülte bahçesinde eğitmenlerin eğitimli köpekleri Atar ve Laşin sahneye çıktı; itaat ve temsili olarak kaybolan baygın yatan kişiyi bulma sınavına tabi tutuldular ve eğitimcilerle beraber bu sınavları başarıyla tamamladılar. Uygulama diğer fakülteden katılan misafirimizin Alman çoban köpeğine nasıl eğitim verilmesi gerektiğini uygulaması ile son buldu.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte; Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu adına İzmir’den gelen hakemler veteriner hekim Yaman Ersel YILDIRIM ve Şefik ÖZKUL seminer öncesi ve seminer sonrasında veteriner hekim adaylarına eğlenceli ve deneyim dolu dakikalar yaşatttı.

Program bitiminde Veteriner Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Hüseyin YILDIZ, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Berrin ZIK ve aynı zamanda topluluk danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir ORMAN katılımcılarla sohbet ederek katılımcılara eğitimcilere teşekkürlerini iletti.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : [1.173]