Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu Gururlandırdı !
 Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu Gururlandırdı !

      2004’ten bu yana yenilebilir enerji üzerine alternatif enerjili araçlar yapan, Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu(UMAKİT)  öğrencileri 1985 yılından bu yana her yıl farklı ülkelerden 16-25 yaş arası üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan binlerce gencin katıldığı bir etkinlik olan, ve bu yıl 21-29 Mayıs tarihleri arasında Londra’da gerçekleşen  Shell Eco Marathon Europe London 2017 ye ilk kez katılarak ülkemizi temsil ettiler.

Takımların “ En az enerjiyle en uzun mesafeyi kat edecek araçlar” tasarlayıp, üretip kendi aralarında yarıştığı, 7 farklı enerji kategorisinin olduğu Eco Marathon’da, Team UMAKİT “Barbaros” isimli şehir içi konseptli hidrojen enerjili aracıyla tamamlanması gereken 10 turdan 9’unu tamamlama başarısı gösterdi. Pist uzunluğunun 1577m olduğu yarışta Team UMAKİT her bir turu ideal olan ortalama 3,43 dakika ile tamamladı.

Toplam 17 kişiden oluşan ekip, hidrojenle çalışan aracın tasarım ve üretimini Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde bulunan atölyelerinde, 5 ayda gerçekleştirdi. Batarya ve hidrojen enerjisini birarada bulunduran, saatte 50 km hıza ulaşabilen araç 4 tekerlekli ve tek kişilik olarak üretildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : [1.605]