U.Ü. Düşünce ve Medeniyet Topluluğu; “Değişen Dünyada Kadın” Söyleşisini Gerçekleştirdi.
 U.Ü. Düşünce ve Medeniyet Topluluğu; “Değişen Dünyada Kadın” Söyleşisini Gerçekleştirdi.

U.Ü. Düşünce ve Medeniyet Topluluğu Kadınlar Günü etkinliği kapsamında düzenlediği “Pamuk Gibi Yumuşak Demir Kadar sert“ programı altında “Değişen Dünyada Kadın” temalı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Yasemin ORAL’ın yaptığı söyleşiye;  Altın Gençlik Derneği Başkanı Ahsen TOZMAN hanımefendi, konuşmacı ve tercüman olarak katıldı.

08/03/2016 tarihinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program kısa film gösterimi ile başladı. Suriye’den göç etmek zorunda kalan mültecilerden Eczacı Asma Layla, Öğretmen Fatin Al-Bizrah ve Mali Müşavir Nesrin Satea’nın da eşlik ettiği program, “Dinlerde kadın”; “Savaşta Kadın” ve  “Bir kadın olarak mülteci” konularının işlendiği sohbetlerle devam etti.

Avrupa’da mülteci olmak ile Türkiye’de muhacir olmak arasındaki farkın, Suriyeli Müslüman hanımların kendi dilleriyle ve yaşadıkları olaylardan kesitlerle anlatıldığı programda; göç etmek zorunda kalan Suriyeli hanımların Türkiye’yi kendi evleri gibi hissetmelerinde, burada kardeşçe karşılanmış olmalarının en büyük etken olduğu anlatıldı.

Suriyeli hanımlar, Türkiye’yi tercih etmelerindeki ana sebebin İslam üzere olan hayatlarını devam ettirmek olduğunu vurguladılar, Onlarla beraber göç eden ve Avrupa ülkesine giden kardeşlerinin dinlerini yaşamakta zorlandıklarını, bulundukları yerde kötü muameleye tutulduklarını öğrendiklerinde üzüldüklerini ifade ettiler.

Dünyanın aldığı şekil itibarıyla, modern dünyada şiddetin en çok Müslüman kadınları etkilediğini anlatan Suriyeli hanımlar, kadınlar günü kapsamında meselenin bir Kadın-Erkek üstünlük elde etme yarışına dönüştüğünü aslen en büyük baskının bu olduğunun altını çizdiler. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : [1.526]