Enstitümüz Öğrencilerinin Biyoteknoloji ve İnovasyon Alanında Teknofest Başarısı
 Enstitümüz Öğrencilerinin Biyoteknoloji ve İnovasyon Alanında Teknofest Başarısı

TEKNOFEST kapsamında 2022 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması kapsamında 3592 başvuru arasından 89 Proje finalist takım olarak seçilmiştir. Enstitümüz öğrencilerinden oluşan iki farklı takım bu kategoride finale kalmayı başarmıştır.

 

“ARGENOTYPE” takımı ‘Meme Kanserinde Alt Tiplerin Belirlenmesine Yönelik Gen Paneli’ başlıklı çalışmaları ile proje kategorisinde finalist seçilerek Trabzon’da sözlü ve poster sunumlarını paylaşma fırsatı yakalamıştır.

Proje kapsamında, Üçlü Negatif Meme Kanseri ile ilgili belirlenen genlerin ekspresyon verileri değerlendirerek ÜNMK hastalarında tedaviye yönelik protokollerin oluşturulmasına ışık tutabilecek alt tiplerin ayırt edilmesine yönelik gen paneli geliştirilmiştir. BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Gülşah ÇEÇENER danışmanlığını yaptığı “ARGENOTYPE” takımında; Yüksek Lisans Öğrencisi Ebrucan BULUT takım kaptanı olarak ve Yüksek Lisans Öğrencileri; Rümeysa Fatma BALABAN, Nuseybe HURİYET ile Doktora Öğrencisi Havva TEZCAN ÜNLÜ takım üyeleri olarak yer almaktadır.

 

Teknofest’e fikir kategorisinden katılım sağlayan “MedOmiks” takımı ise, “Kanser Yönetiminde Translasyonel Uygulamalar İçin Kişiselleştirilmiş Süt Araştırılması” başlıklı proje fikri geliştirilmiştir. SBE Translasyonel Tıp Anabilim Dalı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Pirim’in danışmanlığını yaptığı “MedOmiks” takımında; Translasyonel Tıp Anabilim Dalı Doktora öğrencisi ve takım kaptanı Arş. Gör. Berkcan Doğan, Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans öğrencileri Hasan Faruk Niş, İrem Nur Gözüdok ve Lisans öğrencisi Fatih Atilla Bağcı takım üyesi olarak yer almaktadır.

 

 

Takımlarımızı ‘2022 Teknofest Biyoteknoloji ve İnovasyon Üniversite ve Üzeri Fikir/ Proje" kategorilerinde finalist olarak gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ederiz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : [1.500]