2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI'NDA 1. SINIFA BAŞLAYAN PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ORYANTASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

3 Ekim 2023 Salı günü, BUÜ Psikoloji Bölümü’ne yeni başlayacak olan öğrencilerimize yönelik bir oryantasyon toplantısı yaptık. Toplantıya, 2023-2024 yılı Güz döneminde 1. sınıfa kayıt yaptıran 103 öğrencimizden 73’ü katıldı ve bir saatlik toplantı boyunca, ders planları ve Bologna ders içeriklerine dair bilgilere nereden ulaşacaklarından, akademik danışmanları ile nasıl iletişime geçebileceklerine, lisans öğrenci yönetmeliğinden UKEY sisteminin kullanımına kadar öğrencilik hayatları boyunca çok ihtiyaç duyacakları bazı temel bilgileri aldılar*.  Bölümümüzün  Eramus ve Farabi-Mevlana Değişim Programları koordinatörleri ile, Staj ve Mezuniyet Komisyonu üyeleri, bu birimler hakkında kısa birer tanıtım yaptı. Psikoloji Topluluğu Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. 3. sınıf öğrencisi Ebru Hocaoğlu da söz alarak, öğrencileri Psikoloji Topluluğu’na katılmaya davet etti. Bölüm Kalite Komisyonu öğrenci temsilcisi 4. Sınıf öğrencisi Ali Eren Bolat da öğrencilere kendini ve öğrenci temsilcisi olarak bölümdeki rolünü tanıttı. Oryantasyon toplantısı sırasında öğrencilerden, kendilerine belirtilen bir dijital uygulamaya akıllı telefonlarıyla giriş yaparak neden Psikoloji bölümü okumak istedikleriyle ilgili görüşlerini kısaca yazmaları istendi. Toplam 61 öğrenci bu uygulamaya katılarak Psikoloji bölümünü seçme nedenlerini paylaştı. Toplanan bu 61 yanıtı özetleyen kelime bulutu aşağıdaki şekilde ortaya çıktı:

Toplantıya katılımları ve katkıları için öğretim elemanlarımız  Prof. Dr. Leman Pınar Tosun’a, Doç. Dr. Ahu Öztürk’e, Doç. Dr. Handan Can’a, Dr. Öğr. Gör. Banu Dikeç’e, Araş. Gör. Dr. Funda Turhan’a, Araş. Gör. Adalet Şahin Kırık’a ve  Araş. Gör Deniz Bilger’e çok teşekkür ediyoruz ve tüm yeni öğrencilerimize tekrar “aramıza hoş geldiniz” diyoruz.

* Bölüm oryantasyon sunumunu görmek için tıklayınız.

Haber Tarihi : [06-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [769]