2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ek Sınavlar

U.Ü Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesinde belirtilen ek sınavlar fakültemizde 13 Şubat 2024 tarihinde yüz yüze yapılacaktır.

Öğrencilerin bu sınava girebilmeleri için durumlarının aşağıdaki koşullara uyması gereklidir.

Sınavlara girme koşulları

1- Programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl sonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:

a) not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.

b) son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için, gerekli GANO 2.00’den az olan öğrencilere, GANO’sunu 2.00’ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları en çok kredili iki ders için ek sınav hakkı verilir.

2-a) 13 Şubat 2024 tarihinde yapılacak sınava girmek isteyen öğrenciler 07 Şubat 2024 tarihine kadar girmek istedikleri dersleri belirten dilekçeleri ile ilgili bölüm başkanlıklarına başvuru yapmak zorundadırlar.

Not: yukarıdaki koşullara uymadığı halde sınavlara giren öğrencilerin sınavları iptal edilecektir.

Ek sınav başvuru formu

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular