Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı (2018)

Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı

Bursa’da faaliyet gösteren 40’dan fazla Ar-Ge merkezinin ihtiyaçları değerlendirilerek oluşturulan “Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı” tüm hızıyla devam etmektedir. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) işbirliğinde, Tofaş Akademi koordinatörlüğünde, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’, Martur, Bosch ve Coşkunöz’ün de aralarında bulunduğu komite tarafından yürütülüyor. Programa, 12 farklı firmanın İnsan Kaynakları ekiplerinin değerlendirmeleri sonucunda, başvuru yapan 782 öğrenci arasından seçilen 32 öğrenci katılım gösteriyor. Program kapsamındaki eğitimler akademisyenler ve sektörün deneyimli Ar-Ge profesyonelleri tarafından veriliyor. Program toplamda 300 saatlik teorik ve uygulamalı derslerden oluşuyor.

Hafta sonları Bursa’da Tofaş Akademi bünyesinde gerçekleştirilen eğitim programı Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde en az lisans 3. sınıf ve yüksek lisans yapan öğrencilere yönelik hazırlanmıştır. Mart ayı itibariyle başlayan eğitim, Aralık 2017 sonuna kadar devam edecektir.

Uludağ Üniversitesi, Otomotiv Mühendisliği Bölümümüzden 7 öğrenci eğitime katılmaya hak kazanmıştır. Aşağıda isimleri belirtilen öğrencilerimizi tebrik eder, önümüzdeki yıllarda diğer öğrencilerimizden de aynı başarıyı göstermelerini dileriz.

Öğrencilerimiz:

Ahmet Uğur PEKEL

Şehmus GÜDEN

Samet GÜLDÜR

Osman SÜMER

Ferhat DEMİREL

Ozan YİĞİT

Niyazi BASKIN

 

Eğitim içeriği:

Sektörde alanında uzman kişiler tarafından verilen kurslarda, yetkin bir Ar-Ge mühendisinin bilmesi gereken aşağıdaki konular işlenmektedir.

Otomotiv Mühendisliği

Bölüm Başkanlığı

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [3.202]