Bölüm Başkanlığı Duyurusu
 Bölüm Başkanlığı Duyurusu

Değerli Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri,

Öncelikle milletçe yaşadığımız büyük afet nedeniyle üzüntülerimi ifade etmek isterim. Depremde ölenlere Allah’tan rahmet, geriye kalanlarına sabır ve metanet dilerim.

Dekanlığımızın tespitlerine göre Fakültemizde depremden etkilenen illerin nüfusuna kayıtlı oldukça çok sayıda öğrencimiz bulunmaktadır. Bunların çoğuna telefonla ulaşılabilmiş olması sevindiricidir. Ancak hala ulaşılamamış olan öğrencilerimiz vardır. Endişelerimizin gerçekleşmemesi temennisi ile birkaç hususu öğrencilerimizle paylaşmak isterim:

  1. Öğrenci topluluklarımızın ve öğrencilerimizin sosyal iletişimlerinin üst düzeyde olduğunu biliyoruz. O bakımdan herhangi bir kanaldan deprem bölgesinde bulunan arkadaşlarının durumundan haberdar olanların elde ettikleri bilgileri Dekanlığımızla ve Bölüm Başkanlığımızla paylaşmaları şükranla karşılanacaktır. Asla olmaması temennisi ile birlikte, özellikle hayatını kaybetmiş öğrencilerimiz varsa onların ailelerinin acılarını paylaşmak ve onlara karşı insani görevlerimizi yerine getirmemiz son derece önemlidir.
  1. Devletimiz, Yüksek Öğretim Kurumu, Üniversite Rektörlükleri ve diğer üniversite yönetim birimleri, deprem mağduru öğrencileri öğretimleri ile ilgili herhangi bir bakımdan mağdur bırakmamak için kararlıdır. Bu anlamda üst birimlerimiz Bölüm Başkanlıklarını öğrencilere gösterilebilecek her türlü kolaylığı gösterme konusunda bilgilendirmiştir. Takdir edersiniz ki böyle durumlarda yöneticiler iyi niyetli olsa da öğrencilerin her birine mahsus çok değişik mağduriyet şekilleri olabileceğinden bunların bir anda düşünülerek tedbirlerinin alınması mümkün olmayabilir. Onun için içinde bulunduğunuz durumda eğitiminizle ilgili nasıl bir sorunla karşı karşıya olduğunuzu her türlü iletişim vasıtalarını kullanarak yönetim birimleri ve hatta ulaşabileceğiniz hocalarınız üzerinden bizimle paylaşmanız, bu sorunlarınızı ortadan kaldırma hususunda bize çok yardımcı olacaktır.
  1. Şu anda deprem mağduru öğrencilerin karşılaşacağı problemlerden en acil olanının 13 Şubat haftasında yapılacak tek ders ve azami süre sınavları olduğu görülmektedir. Dekanlığımızın bu konuda bugün yarın bir karar alması beklenmektedir. Bir gelişme olduğunda öğrencilerimiz haberdar edilecektir. Ama her halükarda bu sınavlara girecek olan mağdur öğrencilerimizin tedirgin olmamalarını, Dekanlığımızın mutlaka bu öğrencilerimizi sıkıntıya sokmayacak bir karar alacağından emin olduğumu ifade etmek isterim.

Lütfen web sayfamızı takip etmeye devam ediniz.

Prof. Dr. Ali SÜRMEN

BUÜ, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Şub-2023]

Haber Görüntüleme : [1.271]