Yaklasik 1,5 yil önce Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Rektörlügü öncülügünde kurulan Otomotiv Çalisma Grubu, mühendislik fakültesi ögrencilerini gelecegin teknolojileri ile tanistirmak amaciyla ‘Elektrikli ve Hibrit Tasit Teknolojileri Seminerleri’ düzenliyor. 17-29 Aralik tarihleri arasinda online olarak gerçeklestirilecek programa sektörün önde gelen temsilcileri konuk olacak.
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz öncülügünde ve Mühendislik Fakültesi’nin girisimleriyle 2020 yili Haziran ayinda faaliyete baslayan Otomotiv Çalisma Grubu, konuyla dogrudan ilgili çesitli akademik birimlerden gönüllülük esasiyla bir araya gelmis akademisyenlerden olusuyor. Farkli projeler üzerine çalisma yürüten grup, ögrencilerin de güncel gelismeleri takip edebilmesi ve fikirlerinin olusmasi amaciyla online bir seminer programi baslatiyor.
SEKTÖR TÜM YÖNLERIYLE ELE ALINACAK
Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Mühendislik Fakültesi Dekani ve Otomotiv Çalisma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu, otomotiv endüstrisinin; dijitallesme, otonom sürüs, yeni malzemeler, yeni üretim ve birlestirme teknolojileri, batarya sistemleri ve alternatif enerjilerle çalisan yeni araç teknolojileri konularinda büyük bir dönüsüm yasadigini vurguladi. Otomotiv Çalisma Grubu olarak düzenledikleri tüm faaliyetlerin temeline egitim, arastirma ve toplumsal katki dinamiklerini aldiklarini söyleyen Dekan Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu; “Çalisma Grubumuz, faaliyetlerini tam da bu temel ilkeler dogrultusunda yürütmeye devam ediyor. Otomotiv sektörünün yakin zamanda ugradigi büyük dönüsüme ögrencilerimizi hazirlamak, alana özel gelismelerine katkida bulunmak üzere, sektör profesyonellerinin de katkilariyla bir seminer/sertifika programi hazirladik. Bu alana ilgi duyan ve kendisini gelistirmek isteyen ögrencilerimiz ve genç akademisyenlerimiz için kiymetli katkilar saglayacagina inaniyoruz” diye konustu.
REKTÖR’DEN ÖZEL DAVET
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ise seminerler dizisinin içerik olarak elektrikli ve hibrit araçlar konusunda gelisen teknolojilerin, endüstriyel beklentilerin ve yenilikçi yaklasimlarin ele alinacagi çok özel bir program olacagina isaret etti. Üniversite olarak otomotiv alaninda gereksinim duyulan arastirmaci ve yenilikçi mühendislerin yetistirilmesi hedefiyle projeler üretmeye devam ettiklerinin altini çizen Rektör Kilavuz; “Bursa’nin ve Üniversitemizin bu alanda var olan güçlü ekosisteminden besleniyoruz. Programa katki veren, basta sektör paydaslarimiza ve ögretim üyelerimize tesekkür ediyor, alana ilgi duyan ögrencilerimizi etkinlikleri takip etmeye davet ediyorum” açiklamasinda bulundu.
