OTO4003 Otomotiv Mühendisliği Laboratuvarı Dersi(Güncellendi 27.12.2021)

Metal Malzemelerde Sertlik Ölçümü deneyinin rapor gönderim tarihleri hakkındaki duyuru için tıklayınız. (27.12.2021)

Motor Karakteristikleri deney raporlarını 22.12.2021 tarihine kadar  firatisikli@uludag.edu.tr adresine mail olarak veya yüz yüze teslim ediniz.

Motor Karakteristikleri deney sunumu için tıklayınız.

ARA SINAV AÇIKLAMA:Otomotiv mühendisliği laboratuvarı ara sınavı gerçekleştirilmeyecektir. Ara sınav notu deney raporlarının değerlendirilmesiyle alınacaktır.

Motor Karakteristikleri deneyinin sunumu 08.12.2021 Çarşamba günü saat 10:30'da Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda tüm öğrencilerle beraber gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Deney föyü için tıklayınız.

Deney rapor bilgilendirme için tıklayınız.

Deney verileri için tıklayınız.

Araçlarda Çarpışma Kutusu Testi Değişim deneyinin föyü için tıklayınız.

Deney raporlarını 15.12.2021 tarihine kadar  hakkiozer@uludag.edu.tr adresine gönderiniz.

Araçlarda Çarpışma Kutusu Testi Değişim deneyi 01.12.2021 Çarşamba günü uygulamalı mekanik ve ileri malzemeler araştırma laboratuvarında gerçekleştirilecektir. Pandemi koşullarından dolayı deney gruplar halinde yapılacaktır.  Lütfen ders yoklama listesinde bulunduğunuz grubu dikkate alarak, pandemi kurallarına uygun şekilde laboratuvara geliniz. (Gruplar yoklama listesinde sağ üst köşede bulunmaktadır.)

Yoklama listesi için tıklayınız.

Malzemelerin çentik-darbe deneyinin  rapor açıklamaları için tıklayınız.

Metal Malzemelerde Sertlik Ölçümü deneyinin rapor açıklamaları için tıklayınız.

Metal Malzemelerde Sertlik Ölçümü deneyinin sunumu 24.11.2021 Çarşamba günü  Malzemelerin çentik-darbe deneyinin sunumunun ardından Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Malzemelerin çentik-darbe deneyinin sunumu 24.11.2021 Çarşamba günü saat 10:30'da Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda tüm öğrencilerle beraber gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Deney Videosu 1 için tıklayınız.

Deney Videosu 2 için tıklayınız.

Deney föyü için tıklayınız.

Metal Malzemelerde Sertlik Ölçümü deneyinin sunumu 17.11.2021 Çarşamba günü saat 10:30'da Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda tüm öğrencilerle beraber gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Deney Videosu 1 için tıklayınız.

Deney Videosu 2 için tıklayınız.

Deney Videosu 3 için tıklayınız.

Deney föyü için tıklayınız.

Millerin Rezonans Frekanslarının ve Titreşim Modlarının Teorik ve Deneysel Bulunması deneyinin sunumu 3.11.2021 Çarşamba günü saat 10:30'da Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda tüm öğrencilerle beraber gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Deney Videosu için tıklayınız.

Taşıtlarda Kullanılan Kam Mekanizmasında Kuvvet Kapalılığının Bozulduğu Kritik Devir Sayısının Tayini  deneyinin sunumu 10.11.2021 Çarşamba günü saat 10:30'da Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda tüm öğrencilerle beraber gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Deney Videosu için tıklayınız.

Isı Değiştirici deneyinin sunumu 27.10.2021 Çarşamba günü saat 10:30'da Otomotiv Mühendisliği Konferans Salonunda tüm öğrencilerle beraber gerçekleştirilecektir. Yoklama alınmayacaktır.

Deney föyü için tıklayınız.

Eşanjörlerle alakalı sunum için tıklayınız.

Raporla ilgili açıklamalar için tıklayınız.

Deney Videosu için tıklayınız.

Otomotik Şanzıman Eğitim Standı ve Vites Değişim deneyi 20.10.2021 Çarşamba günü Taşıt tekniği laboratuvarında gerçekleştirilecektir. Pandemi koşullarından dolayı deney gruplar halinde yapılacaktır.  Lütfen ders yoklama listesinde bulunduğunuz grubu dikkate alarak, pandemi kurallarına uygun şekilde laboratuvara geliniz. (Gruplar yoklama listesinde sağ üst köşede bulunmaktadır.)

Yoklama listesi için tıklayınız.

Otomotik Şanzıman Eğitim Standı ve Vites Değişim deneyi föyü için tıklayınız.

Rapor soruları için tıklayınız.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [10-Eki-2021 14:44]