BEBKA Mesleki Eğitim Çalıştayı

BEBKA tarafından 27 Ocak Perşembe günü saat 13:00’da Bursa Ofisinde Mesleki Eğitimin Değerlendirilmesi Çalıştayı düzenlendi. Programda 2019 yılı Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı’nın değerlendirilmesi ile birlikte bundan sonraki dönemde BEBKA tarafından mesleki eğitim konusunda yapılacak çalışmalar ve düzenlemeyi planladığı Beceri Geliştirme Programı ile ilgili fikir ve öneriler görüşüldü. Bu etkinliğe okulumuzdan Öğr. Gör. Nebi SEREn ve Öğr. Gör. Koray AKİ katılmıştır.

Genç istihdamı teması kapsamında, bugünün işgücünü ve yeteneklerini iş hayatına hazırlamaya yardımcı olmak için gençleri, eğiticileri ve endüstrileri bir araya getirerek; gençlere rekabet etme, deneyimleme ve seçtikleri becerilerde en iyi olmayı öğrenme şansı vermek amaçlanmaktadır. Program kapsamında meslek liseleri ve meslek yüksekokullarında son sınıfta öğrenim gören öğrencilerin Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde eğitim ve endüstride öne çıkan alanlarda (Makine, Metal, Motorlu Araçlar, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Mobilya, Seramik, Tekstil Teknolojileri vb.) uzmanlıklarını geliştirmeleri ve sergilemeleri konusunda fikir alışverişi yapıldı. Bu kapsamda becerisi yüksek gençleri motive etmek ve istihdam edilebilirliklerini kolaylaştırmak amacıyla bölgedeki sanayi kuruluşlarının ve paydaşların iş birliği ile TR41 Bölgesinde mesleki yarışmalardan oluşan beceri geliştirme etkinliği düzenlendi.

Haber Tarihi : [28-Oca-2022]

Haber Görüntüleme : [911]