Elektronik Teknolojisi Programi Tanitimi

Elektronik Teknolojisi
Genel Tanitim
1
Programin Kisa Geçmisi
 
Bursa Uludag Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programi 2006-2007 egitim ögretim döneminde egitime baslamistir. Bu programda ögrenciler, Elektronik Ölçme Teknigi ve Güvenligi, Dogru Akim Devre Analizi, Sayisal Elektronik, Bilgisayarli Elektronik Devre Tasarimi, Analog Elektronik, Sayisal Tasarim, Güç Elektronigi, Mikro Denetleyiciler, Programlanabilir Mantik Denetleyiciler, Elektrik Motorlari ve Sürücüleri gibi dersler ile bazi seçmeli dersler almaktadirlar. Ögrenciler için Sanayi Bölgelerinde bulunan fabrikalara geziler organize edilmekte ve ögrencileri teknik konularda bilgilendirme amaçli seminerler düzenlenmektedir. Bunun yaninda ögrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini gelistirmeye yönelik ögrenim süresi içerisinde 6 haftalik staj zorunlulugu bulunmaktadir. 
2
Verilen Derece
 
Elektronik Teknolojisi Teknikeri
3
Derecenin Düzeyi
 
Ön Lisans
4
Kabul ve Kayit Kosullari
 
Adaylarin Lise ve dengi okul diplomasina sahip olmasi ve Yüksekögretime Geçis Sinavi´ndan (YGS) yeterli puani almis olmasi gerekir.
5
Önceki Ögrenmenin Taninmasi
 
“Yüksekögretim Kurumlarinda Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçis, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina Iliskin Yönetmelik” hükümleri uygulanir.
6
Yeterlilik Kosullari ve Kurallari
 
Elektronik Teknolojisi alaninda ön lisans derecesi elde edebilmek için ögrencilerin programda almasi gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karsiligi) tümünü basariyla tamamlamasi ve genel agirlikli not ortalamasinin 4.00 üzerinden en az 2.0 olmasi gerekir.
7
Program Profili
 
Bu program, çalisma alanin tüm pratik ve teorik yönlerini içermeyi ve ögrencileri Elektronik Teknolojisinin tüm alanlarinda gerekli beceriyle birlikte bilgisayar teknolojisi ve Ingilizce dil bilgisi ile donatmayi amaçlayarak, ögrencileri bilimsel arastirmalari sürdürebilir ve toplumun ve sanayinin ihtiyacina cevap verebilecek bilimsel bilgi ve teknolojiye katkida bulunacak yetenekte hazirlamaktadir.
8
Program Yeterlilikleri & Siniflandirilmis & Karsilastirilmali
 
1. Genel veya mesleki orta ögretim düzeyi üzerindeki dersler ve uygulamalarla ögretilen elektronik alanina ait bilgi ve becerilere sahip oldugunu göstermek.
2. Elektronik Teknolojisi alanindaki problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanimlama, toplama ve kullanmayi etkin bir biçimde yapabilmek.
3. Elektronik Teknolojisi alani ile ilgili pratik uygulamalarda gereken teorik bilgileri, fiziksel ve bilissel becerileri kullanabildigini göstermek
4. Elektronik Teknolojisi alani ile ilgili tasarimlari ve uygulamalari çalisma arkadaslarina, üstlerine ve hizmet verdigi kisi ve gruplara açik bir biçimde anlatabilmek ve takim çalismasi yapabilmek.
5. Elektronik Teknolojisi alaninda bagimsiz olarak ögrenmeyi ve ögrendiklerini uygulayabildigini göstermek.
6. Elektronik Teknolojisi alani ile ilgili çalismalarda öngörülmeyen durumlarla ilgili sorunlari belirleme ve çözüm arama yetenegini kazandigini göstermek.
7. Sorumlulugu altinda çalisanlarin performanslarini objektif olarak degerlendirmek ve denetlemek.
8. Alaninda yeterli olacak düzeyde teknik yabanci dil bilgisine sahip olmak
9. Temel bilgisayar kullanimi bilgisi ile birlikte, mesleginin gerektirdigi yazilimlari kullanabilmek.
10. Alani ile ilgili konularda, sosyal sorumluluk, etik degerler ve sosyal güvenlik haklari bilgisi ve bilincine sahip olmak.
11. Alani ile ilgili konularda, is güvenligi, isçi sagligi ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olmak.
12. Elektronik Teknolojisi ile ilgili yeni gelismeleri takip etmek ve elde ettigi yeni bilgileri kullanabilmek.
9
Mezunlarin Istihdam Profilleri
 
Elektronik ve Haberlesme üzerine çalisan firmalar. Elektrik ve Elektronik Devre Üretim Merkezleri. Otomasyon Sistemleri Üzerine Çalisan Firmalar. GSM Haberlesme sitemleri üzerine çalisan firmalar.
10
Üst Derece Programlarina Geçis
 
Ön Lisans egitimini basari ile tamamlayan ögrenciler DGS(Dikey Geçis Sinavi) Sinavina girerek basari durumlari ve puanlarina göre YÖK’ün ilgili mevzuati çerçevesinde ÖSYM tarafindan belirlenen lisans programlarina geçis yapabilirler.
11
Sinavlar, Ölçme ve Degerlendirme
 
Ögrenciler her ders için en az bir ara sinav ve yariyil sonu sinavina tabi tutulurlar. Ara sinav, ödev, labaratuvar sinavi, kisa sinav gibi ölçme araçlarindan alinan notlarin yüzde olarak basari notuna katkisi dersi veren ilgili ögretim elemani tarafindan belirlenir. Yariyil sinavinin basari notuna katkisi %50 olarak belirlenmistir. Tüm sinavlar 100 puan üzerinden degerlendirilir. Bir dersten basarili olabilmek için yariyil sonu sinavindan en az 30 puan alinmasi ve HBAN (Ham Basari Agirlik Notu) degerinin 40 olmasi gerekir. Derslerin harf notu olarak basari durumlarini ve agirlik katsayilarini gösteren tablo asagidaki gibidir.
12
Mezuniyet Kosullari
 
Elektronik Teknolojisi Programinda 120 AKTS/ECTS kredisini içeren tüm derslerini ve staj programini “U.Ü Ön Lisans ve Lisans Ögretim Yönetmeligi” ve “U.Ü Meslek Yüksekokullari Staj Yönergesi”ne göre basarili olarak tamamlayan ögrenciler bu programdan ön lisans derecesini alarak mezun olabilmektedir.
13
Çalisma Sekli
 
Tam Zamanli
14
Adres Iletisim Bilgileri
 
Program Baskani: Ögr. Gör. Taner ERGÜN e-mail: tanere@uludag.edu.tr
Adres: U.Ü Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu 
Telefon: +90 (224) 5739862, Faks: +90 (224) 5739863
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanaklari
 
Elektronik Teknolojisi programinda yüksek lisans ögrenimini bitirmis ögretim elemanlari görev yapmaktadir. Programda ögrencilerin teorik ve pratik bilgi ve becerilerini gelistirebilecekleri bir adet Elektronik Teknolojisi Laboratuvari ile bir adet Bilgisayar Bilimleri Laboratuvari bulunmaktadir.


Bilgi

Okunma Sayısı: 5919
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:13
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş